MER TRENING OG UTSTYR: I en hemmeligstemplet rapport fra Nordre Buskerud politidistrikt anbefales vanlige politifolk å bære to personlige våpen, få mye mer trening enn i dag og dessuten skuddbeskyttende utstyr til alle. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
MER TRENING OG UTSTYR: I en hemmeligstemplet rapport fra Nordre Buskerud politidistrikt anbefales vanlige politifolk å bære to personlige våpen, få mye mer trening enn i dag og dessuten skuddbeskyttende utstyr til alle. Foto: Daniel Sannum Lauten/DagbladetVis mer

Politiet: Alle politifolk skal takle nytt Utøya

Må få samme trening og utstyr som spesialstyrkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en hemmeligstemplet rapport fra Nordre Buskerud politidistrikt anbefales vanlige politifolk å bære to personlige våpen, få mye mer trening enn i dag og dessuten skuddbeskyttende utstyr til alle, skriver Bergens Tidende.

Dersom anbefalingene tas til følge, vil alle vanlige polititjenestemenn komme opp på samme nivå som politidistriktenes utrykningsenheter.

Enorm forventning Politidirektoratet legger fredag fram en statusoppdatering for politiets evaluering av terrorangrepene. Både Kripos og flere andre politidistrikter er bedt om å komme med sine innspill.

Politiet ble kritisert for den lange utrykningstiden under massakren på Utøya 22. juli.

Dagbladet skriver i dag at Nordre Buskerud politidistrikt konkluderer med at de kunne vært framme i området ved Utøya 16 minutter tidligere, men kommunikasjonsproblemer og rutinesvikt hindret politiet.

- 22. juli avdekket at samfunnet har en enorm forventning til handling og reaksjon fra politiet, og særlig dem som kommer fram først. Det er ikke mye rom for at politiet kan vente på forsterkninger, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til BT.

Han synes anbefalingen er spennende.

300 millioner Mens vanlige tjenestemenn i politidistriktene i dag trener 40 timer i året, er timetallet 103 for utrykningsenhetene. Det er disse spydspissene i politidistriktene som rykker ut ved væpnede aksjoner. 800 personer fordelt på 27 politidistrikter utgjør utrykningsenhetene i dag.

Det er fra før kjent at Politidirektoratet vil øke treningsmengden for de vanlige polititjenestemennene fra 40 til 60 timer, noe som vil bety en ekstrakostnad på 88 millioner kroner.

Anbefalingen om enda mer trening kan komme til å koste i underkant av 300 millioner kroner, ifølge BT. Men da er ikke kostnader til flere våpen, utstyr som skjold og hjelm og opplæringskostnader, tatt med.

(NTB)