- Politiet aner ikke hva de leter etter

* Politimestere bedt om å avbryte ferien. * Ingen kjente norske islamister inne til avhør. * Politiet gjorde søk på tog i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen, PST og Politidirektoratet opplyste på en pressekonferanse i morges at det er en mulig terrortrussel mot Norge.

En ekstrem islamistisk gruppe skal , ifølge PST, planlegge terror i Norge «i løpet av få dager».

Følg siste nytt i vårt Nyhetsstudio.

Samtlige av landets politidistrikter er varslet om situasjonen, og de er forberedt på å respondere dersom noe skulle skje. En del av tiltakene som politiet iverksetter, vil være synlige for publikum. Folk vil merke den styrkede beredskapen ved at bevæpnet politi blant annet er synlig tilstede ved grenseoverganger, togstasjoner og flyplasser, opplyste politiet på pressekonferansen.

Ut over at det skal være en islamistisk gruppe, opplyses det ikke noe mer om når eller mot hvor angrepet skal være planlagt.

Dagbladet får opplyst at politiet undersøkte togene i Oslo i morgentimene i dag.

- Politiet aner ikke hvor de skal lete, får Dagbladet opplyst fra kilder.

Da Justisdepartementet, PST og Politidirektoratet gjorde en ny terrorvurdering ble flere politimestere rundt om i landet beordret til å avbryte ferien sin, får Dagbladet vite.

Etter det Dagbladet erfarer har ingen av medlemmene som knyttes til Profetens Ummah vært inne til samtaler eller avhør med norsk politi i forkant av pressekonferansen i dag.

Informasjonen politiet  har fått fra PST inneholder ikke trusler mot konkrete objekter eller personer. Oslo politidistrikt har hevet beredskapen og det vil være mobile uniformerte og sivile politi- enheter til stede på knutepunkter og ved enkelte sentrale objekter. Vi har innkalt ekstra mannskaper, og har en opptrappingsplan. De nasjonale bistandsressursene er i beredskap, og vi jobber med å innhente etterretningsinformasjon.

- Vi har ikke grunn til å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler, men bevege seg som normalt i Oslo, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer