Politiet aner ikke hvem som hoppet på «Karate-Jan»: - Det er ytterst uvanlig at slikt skjer

- Det er klart det interesserer når et ransforsøk ender slik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi står fortsatt uten spor etter de tre ungguttene som skal ha blitt rundjult av Jan «Karate-Jan» Eriksson etter å ha forsøkt å rane mannen med svart belte.

- Vi har fått inn tips, men ingen som stemmer. Mange ringer oss og sier «jeg tror det er den og den personen», men ingen av tipsene har passet med forklaringen, sier etterforskningsleder Per Thelin i Jämtland-politiet til Dagbladet.

- Jeg slo dem, alle tre Det var onsdag forrige uke at den spreke 69-åringen var på restaurant i sentrum av Östersund, som ligger Jämtland midt i Sverige.

Han har tinnitus og var ute for å la ørene hvile, da tre gutter skal ha hoppet på ham og ropt «Mobil! Penger!».

- Jeg slo ned dem, alle tre. Nå har dere hoppet på feil gubbe, satans skitstøvler - tror jeg at jeg sa. Det gikk fort, fortalte Eriksson til lokalavisa LT, som først omtalte saken.

Det ble et slagsmål med én vinner. 69-åringen har svart belte i karate.

- Jeg er nesten 70 år, men jeg sparker fortsatt bra fra meg. Den første gutten fikk nok to, tre ribbein brukket. Den andre slo jeg midt i panna så han stupte overende. En av dem måtte bæres derfra, sa han til lokalavisa.

Dagbladet har ikke lykkes å få tak i Eriksson.

«Karate-Jan» har sjekket bilder To ganger har Jan «Karate-Jan» Eriksson forklart seg for politiet om hendelsen.

- Han har også vært her og sjekket ulike bilder av personer det kanskje kunne være. Men det var ingen av dem, sier Thelin.

Etterforskningslederen forteller at Jämtland-politiet har lett og lett etter guttene, som «Karate-Jan» antar er i 16/17-årsalderen.

SPREK KAR: Jan «Karate-Jan» Eriksson har svart belte i karate.  Foto: Östersund-avisa LT
SPREK KAR: Jan «Karate-Jan» Eriksson har svart belte i karate. Foto: Östersund-avisa LT Vis mer

- Man skulle ikke tro det skulle være vanskelig å finne tre gutter som trolig er fulle av blåmerker etter møtet med «Karate-Jan»?

- Det er sant, men slik er det. Vi har ringt til steder der vi tror de kan være, og vi har forhørt oss med institusjoner og hjem der det kunne tenkes at guttene befinner seg. Men vi har ikke funnet noen.

Ytterst uvanlig Den erfarne etterforskningslederen har jobbet i det svenske politiet i 30 år. At den som blir forsøkt ranet er den som slipper unna med minst blåmerker, er ikke hverdagskost, sier han.

- Det som skjedde er ytterst uvanlig, sier Thelin.

Flere titusener Twitter- og Facebook-brukere har delt saken Dagbladet skrev om «Karate-Jan». Også i flere islandske og danske medier har saken vekket stor interesse for LTs sak.

Mange hyller 69-åringen med kommentarer som «vidunderlig!», «spøk ikke med gamle gubber», «ukas helt?» og «episk type!»

- Det har vært veldig stor interesse rundt saken, det merket vi også. Nå har det roet seg litt, men det er klart det interesserer når et ransforsøk ender slik, sier Thelin.

NOEN FÅ BLÅMERKER: ... var det Eriksson kom fra basketaket med. Det gikk verre ut over de tre ungguttene. Foto: Östersund-avisa LT
NOEN FÅ BLÅMERKER: ... var det Eriksson kom fra basketaket med. Det gikk verre ut over de tre ungguttene. Foto: Östersund-avisa LT Vis mer