- Politiet angrep meg

Advokat Marte Svarstad Brodtkorb har anmeldt politiet i Oslo til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO). - Under en framstilling av Shahid Rasool skapte politiet en situasjon. De gikk faktisk til fysisk angrep på meg, sier en sjokkert advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge et vitne rettet en politimann maskinpistol mot advokaten. Episoden skjedde onsdag formiddag under en framstilling av Shahid Rasool i hans families hjem sør for Oslo sentrum. Rasool, som politiet tidligere har utpekt som en av Norges farligste menn, hadde permisjon med politivakt for å hente noen papirer i hjemmet.

Samme kveld anmeldte advokat Fridtjof Feydt saken til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) på vegne av Svarstad Brodtkorb. Oslo-politiet vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

Norges farligste

Sju politibiler og en rekke bevæpnede tjenestemenn var med da Rasool ble fulgt hjem. Den 36 år gamle gjenglederen var påført håndjern.

- Politi med våpen var både i og utenfor leiligheten der dette skjedde, sier Svarstad Brodtkorb.

En person, som ble dømt til flere års fengsel sammen med Shahid Rasool, skulle levere nøkler til advokaten slik at de kunne få fatt i papirene.

- Jeg skulle ut av leiligheten og hente en nøkkel fra denne mannen, forklarer Svarstad Brodtkorb.

Foran boligen til Rasool gikk alt galt.

- En politimann dyttet meg bortover. Og ifølge mannen som skulle overleve nøkler, rettet en av politimennene maskinpistolen mot meg, sier advokaten.

- Bøllete oppførsel

Hun er også opprørt over hvordan politiet behandlet personen som skulle levere nøklene.

- De tiltalte ham nedsettende med kallenavn, sier advokaten.

Nå er saken anmeldt til SEFO, som skal etterforske politiet i Oslo.

- Jeg har ikke opplevd noe liknende fra politiet. De viste en bøllete og helt uforståelig oppførsel. Det virket som om politiet lekte krig, sier Marte Svarstad Brodtkorb.

Hun mener det er tydelig at Shahid Rasool skal for retten igjen.

- Det er åpenbart at politiet ønsker å skape negativ blest om Rasool før saken kommer for retten. Rasool har vært framstilt tidligere, men da under helt andre forhold, sier advokaten.

Politiinspektør Arild Holden ved Oslo politidistrikt var jourhavende jurist onsdag i forrige uke.

- I og med at dette nå er en SEFO-sak, vil vi ikke kommentere en sak som er under etterforskning, sier Holden.