Politiet angrepet av datavirus

Skaper forsinkelser i politinettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet over hele landet er rammet av store dataproblemer, og det skal være snakk om et virusangrep. I en pressemelding skriver Politiets data- og materielltjeneste at de har identifisert et virusangrep i politinettet.

Viruset påvirker ikke politiets IT-systemer, men vil skape noen forsinkelser i politinettet i dag, står det i pressemeldingen.

Politiet er foreløpig sparsommelige med opplysninger om virusangrepet, og informasjonsrådgiver Bente Klæstad sier til Dagbladet.no at de foreløpig ikke vet hva virusangrepet skyldes.

- Det er enkelte PC-er som er rammet, og brukerne av dem vil oppleve en treghet, sier Klævstad.

Politiet vil ikke oppgi hvor i landet disse PCene befinner seg. PC-ene skal også renses for virus får tilgangen til IT-systemene er normalisert, noe som kan skape noe forsinkelser i politinettet, og redusert tilgang til noen programmer.

- Vi kan bekrefte at vi har utfordringer. Mye tyder på at hele landet er rammet, sa Klæstad til Dagbladet.no tidligere i dag.

Ifølge NTB er Vestfold politidistrikt et av dem som er rammet, og har hatt svarte skjermer fra torsdag morgen. Torsdag formiddag hadde situasjonen bedret seg noe, ifølge operasjonsleder i distriktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer