Politiet angrepet av datavirus

Skaper forsinkelser i politinettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet over hele landet er rammet av store dataproblemer, og det skal være snakk om et virusangrep. I en pressemelding skriver Politiets data- og materielltjeneste at de har identifisert et virusangrep i politinettet.

Viruset påvirker ikke politiets IT-systemer, men vil skape noen forsinkelser i politinettet i dag, står det i pressemeldingen.

Politiet er foreløpig sparsommelige med opplysninger om virusangrepet, og informasjonsrådgiver Bente Klæstad sier til Dagbladet.no at de foreløpig ikke vet hva virusangrepet skyldes.

- Det er enkelte PC-er som er rammet, og brukerne av dem vil oppleve en treghet, sier Klævstad.

Politiet vil ikke oppgi hvor i landet disse PCene befinner seg. PC-ene skal også renses for virus får tilgangen til IT-systemene er normalisert, noe som kan skape noe forsinkelser i politinettet, og redusert tilgang til noen programmer.

- Vi kan bekrefte at vi har utfordringer. Mye tyder på at hele landet er rammet, sa Klæstad til Dagbladet.no tidligere i dag.

Ifølge NTB er Vestfold politidistrikt et av dem som er rammet, og har hatt svarte skjermer fra torsdag morgen. Torsdag formiddag hadde situasjonen bedret seg noe, ifølge operasjonsleder i distriktet.

Også Politidirektoratet er rammet av problemene.

For kort tid siden måtte Kripos ta ned hele dataanlegget sitt etter et kraftig hackerangrep. En medarbeider hadde åpnet en e-post eller klikket på en infisert nettside. I løpet av kort tid måtte Kripos stenge ned datasystemene til drapsetterforskere, datakrimjegere og andre politieksperter i 24 timer, ifølge Bergens Tidende.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer