Politiet anker løslatelsen

Høyesterett avgjør i morgen. Maria Amelie blir sittende på Trandum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Politiets utlendingsenhet har nettopp orientert om at lagmannsrettens opphevelse av fengslingen av Maria Amelie er anket.

Politiet har begjært at anken skal oppsettende virkning.

Det betyr av Maria Amelie etter all synlighet blir sittende på Trandum til i morgen, da det er ventet at Høyesterett kommer med en endelig avgjørelse.

Det var Maria Amelies forsvarer, advokat Brynjulf Risnes, som opplyste dette til media på Trandum da han kom ut fra en prat med sin klient ved 16-tiden.

Nedstemt - Hun har vært ganske nedstemt etter at hun skjønte i går at det ikke var så mange muligheter for å få bli. Å lese Lagmannsrettens kjennelse ga håp.  Det var en liten skuffelse at hun sannsynligvis ikke slipper ut av Trandum nå, men jeg har forklart henne at slikt er vanlig prosedyre, sier Risnes.

Advokaten oppfatter Lagmannsrettens kjennelse i dag som et signal på at noe har vært feil med politiets håndtering av denne saken.

Han har ikke fått noen nye signaler i dag om at det kan bli mulig å søke arbeidstillatelse i Norge uten å måtte forlate landet først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer