Politiet anmeldt etter russebuss-dansing

En politipatrulje er anmeldt etter å ha danset tett på en russebuss. Nå er saken sendt til Spesialenheten for politisaker.

FESTER MED RUSSEN: En politipatrulje fra Trysil takket ja da de ble invitert inn i en russebuss i Elverum forrige uke. Nå har politiet beklaget hendelsen. Video: Tipser. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: EpidemicSound. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Dagbladet skrev tirsdag at politiet hadde festet med russen på en russebuss i Elverum i slutten av forrige uke.

Russen skal ha invitert inn politipatruljen, som takket ja.

Politiet har nå gjennomgått hendelsen, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

- Patruljen beklager at de ikke fulgte nasjonale råd om smittevern. En privatperson har anmeldt hendelsen, og rutinemessig oversendes saken til Spesialenheten for politisaker, skriver politiet i pressemeldinga.

Danset tett

I en video som Dagbladet fikk tilsendt, kan man se to politibetjenter som danser tett inntil flere russ på en russebuss. Det er også fysisk kontakt mellom betjentene og russen.

- Patruljen beklager at de ikke holdt lengre avstand under besøket og at de ikke brukte munnbind slik det fremgår av nasjonale råd. Nå har vi gått gjennom hendelsen og tar med oss dette videre, sier politistasjonssjef Tom Johnsen på Elverum politistasjon.

- Ingen ytterligere kommentar

- Vi forholder oss til Spesialenheten for politisaker når det gjelder anmeldelsen, og har ingen ytterligere kommentarer til dette, sier Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer