Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet annonserer nytt prøveprosjekt. Skal bære kroppskamera i felt

Fire uker lang prøveperiode.

PRØVEPROSJEKT: Oslo politidistrikt la i dag ut en pressemelding på sine nettsider der de presenterer et nytt prøveprosjekt. I de fire neste ukene vil noen tjenestepersoner nemlig bære et kamera som er festet til uniformen. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB SCANPIX
PRØVEPROSJEKT: Oslo politidistrikt la i dag ut en pressemelding på sine nettsider der de presenterer et nytt prøveprosjekt. I de fire neste ukene vil noen tjenestepersoner nemlig bære et kamera som er festet til uniformen. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt la i dag ut en pressemelding på sine nettsider der de presenterer et nytt prøveprosjekt. I de fire neste ukene vil noen tjenestepersoner nemlig bære et kamera som er festet til uniformen.

De forklarer videre at kameraet ikke vil stå på kontinuerlig, og at videomaterialet vil være kryptert og dermed ikke tilgjengelig for andre enn politiet selv.

- Materialet vil bli slettet innen 30 dager, og video filmet i dette kortvarige prosjektet vil ikke bli benyttet i straffesak med mindre det er nødvendig fordi en alvorlig forbrytelse har skjedd, skriver de.

I flere andre land er det vanlig praksis at politiet bærer kamera som er festet til uniformen, og enkelte steder er det også obligatorisk. Årsaken til dette er å bygge opp tillitt og troverdighet mellom politiet og offentligheten, samt å gjøre politiets arbeid enklere med tanke på innsamling av bevis.

Kameraene vil ikke være på dersom tjenestepersonene befinner seg på privat område, og er i denne omgang begrenset til bruk «på gata».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!