Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristian Tonning Riise

Politiet åpner ikke etterforskning i Tonning Riise-sak

Det opplyser politiet i en pressemelding.

ETTERFORSKES IKKE: Tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise har flere varsler mot seg om seksuell trakassering. Politiet har imidlertid ikke funnet grunnlag for å starte etterforskning av en sak som omhandler seksuell omgang med en 16 år gammel jente i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ETTERFORSKES IKKE: Tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise har flere varsler mot seg om seksuell trakassering. Politiet har imidlertid ikke funnet grunnlag for å starte etterforskning av en sak som omhandler seksuell omgang med en 16 år gammel jente i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet åpner ikke etterforskning i Tonning Riise-sak.

Det opplyser det aktuelle politidistriktet i en pressemelding. Politiet fikk et pålegg fra Statsadvokaten om å gjøre innledende undersøkelser for å vurdere om det er grunnlag for å iverksette etterforskning knyttet til seksuell omgang med en 16 år gammel jente.

Politiet har på selvstendig grunnlag avgjort at de ikke åpner etterforskning.

Politidistriktet opplyser at de har hatt kontakt med jentas advokat, og at jenta selv ikke ønsker å forklare seg til politiet.

Jentas advokat, Ellen Holager Andenæs, har tidligere sagt at hennes klient håper saken blir lagt bort. ​Politiet har også mottatt en skriftlig redegjørelse fra Høyre.

De har ikke foretatt noe avhør av Tonning Riise eller snakket med vitner.

- Da ville vi fort vært over i en etterforskning og det har vi ikke ønsket, sier politiinspektøren som har hatt ansvaret for saken til Dagbladet.

Sammensatt vurdering

- Vurderingen er sammensatt og skjønnsmessig. I denne vurderingen inngår blant annet om det er sannsynlig at det foreligger straffbare forhold, sakens alvor, muligheten for en fullstendig opplysning av saken og hensynet til blant annet fornærmede blir vurdert, skriver politiet.

Politiet vil ikke grunngi avgjørelsen.

- Det er ut fra en totalvurdering av de opplysningene vi hadde at vi bestuttet å ikke starte etterforskning. Det er vanskelig å gi en nærmere begrunnelse uten å gå inn i faktum i saken og det vil vi ikke gjøre. Vi har truffet en beslutning i saken og har ikke etterforsket. Vi har ikke klarlagt alle fakta i saken og da blir det ikke riktig å grunngi dette nærmere, sier politiinspektøren til Dagbladet.

Hendelsen det er snakk om skjedde i 2014.

- Registrerer politiets avgjørelse

- Tonning Riise er sykemeldt og kan ikke kommentere dette selv. Han har tidligere sagt at han stilte seg positiv til at politiet skulle forta en objektiv gjennomgang av saken og registrerer at de ikke har funnet grunnlag til å opprette en etterforskning. Som tidligere sagt kjenner han seg ikke igjen i hvordan denne saken er blitt framstilt i deler av media, sier Tonning Riises advokat, Finn Krokeide til Dagbladet.

- Jeg er positiv til at denne saken blir belyst grundig og objektivt. Jeg har tidligere bekreftet at begge hadde drukket alkohol og hadde sex, og beklaget det dypt. Utover det kjenner jeg meg altså ikke igjen i saken slik den blir gjengitt i mediene, skrev Riise i en tekstmelding til NTB da det ble kjent at politiet gikk inn i saken.

Jentas advokat Ellen Holager Andenæs har tidligere sagt at hennes klient håper saken blir lagt bort.

- Påvirker ikke Høyres prosesser

Politiets beslutning vil ikke påvirke den interne prosessen vi har i partiet knyttet til Tonning Riise og de varslene vi har mottatt om ham, sier Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling