Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet åpnet ild mot fluktbil etter eksplosjon på arabisk friskole i Sverige

Politimann ble nesten påkjørt.

-DRAPSFORSØK: Det brenner i flere skolebygg ved den arabiske friskolen Al-Salamah-skolen i Malmø i Sverige. Det skal ha blitt hørt en eksplosjon like før flammene ble synlige, og politiet mistenker at brannen er påsatt. En politimann holdt på å bli påkjørt da han forsøkte å stoppe det politiet mener var en fluktbil. Foto: Mikael Nilsson
-DRAPSFORSØK: Det brenner i flere skolebygg ved den arabiske friskolen Al-Salamah-skolen i Malmø i Sverige. Det skal ha blitt hørt en eksplosjon like før flammene ble synlige, og politiet mistenker at brannen er påsatt. En politimann holdt på å bli påkjørt da han forsøkte å stoppe det politiet mener var en fluktbil. Foto: Mikael Nilsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet åpnet ild mot en fluktbil etter det politiet mistenker er en påsatt brann på en arabisk friskole i Malmø i Sverige sent lørdag kveld, skriver Expressen.

- Det brenner for fullt, og det er flere branner, sier Paul Bjurehag i redningstjenesten om skolebrannen i området Jägersro øst for Malmö sentrum til nyhetsbyrået TT.

Det var klokka 23.04 lørdag kveld politiet fikk melding om det som har blitt oppfattet som en eksplosjon ved Al-Salamah-skolen i området Jägersro i Malmø.

Politimann nesten påkjørt Politiet så en bil forlate åstedet og forsøkte å stoppe denne. En politimann måtte kaste seg ut av veien for å unngå å bli påkjørt, skriver Expressen. Det førte til at man skjøt mot bilen, men den stoppet fortsatt ikke.

- Det var en mistenkt fluktbil som ble observert i det den kjørte fra stedet. I forbindelse med at den ble påtruffet av en politipatrulje som befant seg i området, ble en av politibetjentene som befant seg utenfor bilen nesten påkjørt av den mistenkte bilen. Det ledet til at vi skjøt varselskudd mot bilen, men den stoppet ikke, sier Skåne-politiets informasjonssjef Mia Sandgren til avisa.

- Kan være drapsforsøk Brannen herjer fortsatt fritt i skolebygget og brannvesenet sier de vil jobbe med slukking gjennom hele natta. 

- Det er et pågående arbeid. Det kan dreie seg opp med alt fra skadeverk ved brann, til mordbrann. Forsøket på å kjøre på en politibetjent kan være et drapsforsøk, sier Sandgren videre.

Politiet jobber nå med å finne den antatte fluktbilen, og understreker at det fortsatt er mye som er uklart i denne saken.

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart