MISTENKT FOR FEM DRAP:  Politiet mistenker at Elias Abuelazam (33) står bak 18 angrep i tre amerikanske delstater. Foto:  AP Photo/Jacquelyn Martin
MISTENKT FOR FEM DRAP: Politiet mistenker at Elias Abuelazam (33) står bak 18 angrep i tre amerikanske delstater. Foto: AP Photo/Jacquelyn MartinVis mer

Politiet arresterte seriemorder-mistenkt to ganger i sommer

I bilen hans fant de kniv og hammer, men de lot ham likevel gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Den personen vi tror er ansvarlig, er fjernet fra gatene. Det sa politisjef i Leesburg Joseph Price på en pressekonferanse i dag, ifølge ABC News.

Politiet mener at Elias Abuelazam (33) er seriemorderen de har jaktet på de siste to ukene. De mener har angrepet 18 personer med kniv. Fem av ofrene døde av skadene -  David Motley (31) Emmanuel A. Muhammad, (59) Darwin Marshall(43), and Arnold R. Minor, (49)og Frank Kellybrew (60).

Abuelazam, som kommer fra Israel, ble arrestert i det han var i ferd med å borde et fly til Tel Aviv i går. Ifølge ABC News var billetten betalt av onkelen hans.

Tatt to ganger før Nå viser det seg at mannen har vært i politiets varetekt to ganger de siste ukene. Begge gangene har han blitt løslatt etter kort tid.

29. juli skal han ha angrepet en mann på gata i Michigan, tidlig på morgenkvisten. På kvelden samme dag ble han siktet for å ha skaffet alkohol til en mindreåring.

Samme dag som han skal ha angrepet en mann i Michigan tidlig på morgenen, ble 33-åringen siktet for å ha gitt alkohol til en mindreåring.
Da han noen dager senere skulle møte i retten for forholdet, møtte han ikke opp.

Forrige uke ble han anholdt av politiet i Arlington, Virginia for ikke å ha stoppet på rødt lys. Da politiet sjekket rullebladet hans, fant de at han hadde en voldsdom som ikke var sonet enda. Da bilen hans ble ransaket, fant politiet en kniv på førersiden av bilen og en hammer. Dette er to våpen som de overlevende ofrene hadde beskrevet.

På dette tidspunktet visste man ikke at seriemorderen var aktiv utenfor Flint-området. Politiet koblet ikke to og to sammen, og slapp ham ut.

Ukjent motiv Abuelazam er israelsk statsborger av arabisk avstamning. Han jobbet i USA og oppholdt seg lovlig i landet.

Flertallet av ofrene var afroamerikanskse menn, men politiet vet enda ikke om angrepene var rasistisk motivert.  

- Vi har ikke fastsatt noe motiv enda, sier Leyton.

De overlevende har fortalt at mannen tok kontakt med dem ved å be om hjelp, før han angrept dem med kniv, og stakk dem gjentatte ganger.

En tidligere kollega av siktede, Wendy Brooks, sier hun er sjokkert over å høre at Abuelazam er arrestert. De to jobbet sammen på en psykiatrisk klinikk for noen år siden. Hun beskriver ham som en «forsiktig kjempe» som hadde en beroligende effekt på pasienten. Hun er spesielt overrasket over å høre at de fleste ofrene er svarte,
- Det er sprøtt. Jeg ville aldri forestilt meg noe som dette. Jeg er en ung, svart kvinne, forteller hun.