Politiet avbrøt jakten da hastigheten ble for høy

Her endte turen.

BRÅSTOPP: En mann i 30-årene nektet å stanse for politiet. Få minutter senere endte flukten, ufrivillig, i grøfta. Foto: Politiet i Midtre Hålogaland.
BRÅSTOPP: En mann i 30-årene nektet å stanse for politiet. Få minutter senere endte flukten, ufrivillig, i grøfta. Foto: Politiet i Midtre Hålogaland.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 30-årene, som kjørte uten førerkort, hadde ingen planer om å stoppe for politiet ved Melbu i Nordland mandag morgen.

- Det var en patrulje som ville stanse bilen for en kontroll, men føreren nektet å stoppe. På et tidspunkt ble hastigheten så høy at patruljen så det som uforsvarlig å fortsette jakten, sier innsatsleder Oddgeir Walle i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Men få minutter etter at politiet lettet på gassen fant de bilen i grøfta.

- Bilen hadde kjørt ut av veien ved Lekang. Når patruljen kom til stedet så de en mann som løp fra stedet. Han ble pågrepet umiddelbart og er tatt med til legevakta for blodprøve, forteller Walle.

Innsatslederen forteller at biljakten varte i underkant av ti minutter. Mannen, som er tilhørende i distriktet, skal ikke ha blitt skadd i utforkjøringen.

- Vi har mistanke om at han kjørte i ruset tilstand. Heldigvis var det ingen skade på tredjeperson eller tredjemanns eiendom, sier Walle.