Politiet avfyrte skudd under biljakt. - Følte seg i livsfare

Ble påkjørt av varebil to ganger.

FLERE ÅSTEDER: Biljakten foregikk over flere mil, fram og tilbake på E6 mellom Jessheim og Stovner. Grafikk: Ralf Lofstad / Dagbladet, Google Maps
FLERE ÅSTEDER: Biljakten foregikk over flere mil, fram og tilbake på E6 mellom Jessheim og Stovner. Grafikk: Ralf Lofstad / Dagbladet, Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under en dramatisk biljakt gjennom fire kommuner og to politidistrikter avfyrte polititjenestemenn to varselskudd mot mistenkte kriminelle. Politibilen ble på sin side ramponert etter å ha blitt rygget inn i av de mistenktes varebil gjentatte ganger.

- De opplevde det som om de var i livsfare, forteller Terje Marstad, operasjonsleder ved Øst politidistrikt, til Dagbladet.

- God grunn

De to mistenkte, en mann og en kvinne i 20-åra fra Romerike, ble pågrepet noe seinere, flere kilometer unna. De sitter i kveld i politiarresten og blir avhørt. Samtidig er saken under etterforskning internt i politiet, siden skudd ble løsnet.

De to tjenestemennene er ikke tatt ut av tjeneste, da hendelsesforløpet for politiet framstår som ganske ubestridt.

- De hadde god grunn; de risikerte å få en svær varebil i fanget, sier Marstad.

Biljakten startet på E6 mellom Jessheim og Kløfta i Ullensaker. Politiet ønsket å stoppe dem fordi de mistenkte at de hadde til hensikt å begå bedrageri og/eller tyveri i en verktøysbutikk på Jessheim.

- Når to personer vi kjenner godt blir sett i en svenskregistrert varebil, blir vi nysgjerrige, forklarer Marstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer