Politiet avfyrte skudd under pågripelsen i natt

Gjerningsmannn etter skytingen på Briskeby ble tatt i natt.

SKYTING: Gjerningsmannen truet politiet med våpenet etter han hadde truet en vekter. Foto: tipser.no/Daniel Laabak
SKYTING: Gjerningsmannen truet politiet med våpenet etter han hadde truet en vekter. Foto: tipser.no/Daniel LaabakVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk melding om at en vekter var truet med våpen ved Filipstadkaia klokka 01.15, gjerningsmannen truet til seg bilen og skoene til vekteren. Politiet la seg bak vekterbilen.

- Da vi kom til krysset Thomas Heftyes gate og Gimle terasse gikk gjerningsmannen ut av bilen og siktet på vår patrulje med våpen, vi avfyrte skudd mot gjerningsmannen og fikk pågrepet han klokka 01.27, sier Sven-Martin Ege, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Samme gjerningsmann Ingen ble skadd i denne skytingen.

- Da han var pågrepet viste det seg å være gjerningsmannen fra skytingen på Briskeby tidligere i natt, sier Ege, og beskriver gjerningsmannen som en kjenning av politiet.

- Det er for tidlig å si noe om motivet til skytingen, gjerningsmannen sitter nå i arrest, og kommer til å bli avhørt, sier Ege.

Stabil Tilstanden til mannen i 50-åra, som ble skutt på Briskeby, er stabil, og han er fremdeles på sykehuset. Ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt får NTB opplyst at skuddofferet natt til tirsdag ble operert på Ullevål sykehus.

Det var klokka 23.19 i går politiet fikk melding om at det var avfyrt skudd ved Lallkroken ved Uranienborg skole i Oslo. Bevæpnet politi rykket ut og fant en mann som var skutt i magen i leiligheten.

Totalt var det tre personer til stede i leiligheten, kun er person ble skadd. Gjerningsmannen rømte fra stedet uten sko, og store politistyrker satte i gang en omfattende leteaksjon.