Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet avhører Gullfaks B-arbeidere som fløy ulykkeshelikopteret før det styrtet

Reiste ut til oljeplattformen Gullfaks B på søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYGARDEN (Dagbladet): Politiet har sendt etterforskere ut til oljeplattformen Gullfaks B for å foreta avhør av personer på plattformen som fløy dit med Super Puma-helikopteret som styrtet på fredag.

Super Puma-helikopteret skulle reise tilbake til fastlandet og skulle lande på Flesland, men styrtet ved Turøy i Øygarden kommune, en 30 minutters kjøretur fra flyplassen.

Det forteller lensmann i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannskontor Odd Dale, til Dagbladet.

- Politi fra Sør-Vest politidistrikt reiste ut på søndag for å snakke med personer som ble fløyet ut til plattformen med ulykkeshelikopteret, sier Dale.

Om avhørene er ferdige, og hva politiet eventuelt har fått ut av de, kan ikke Dale svare på.

70 vitneavhør Lensmannen deltok i dag på en felles pressekonferanse sammen med alle de involverte aktørene som bidro i redningsarbeidet etter at ulykkeshelikopteret styrtet på fredag.

Ulykken kostet 13 personer livet, flere fra samme område som det styrtet.

På pressekonferansen ga lensmannen, som leder politiets etterforskning av saken, en foreløpig status i etterforskningen.

- Vi har foretatt 70 vitneavhør som enten har vært vitne til selve ulykken, eller som har informasjon vi mener vi kan bidra til etterforskningen, sier Dale.

- Omfattende etterforskning Han beskriver etterforskningen som politiet har foran seg, for omfattende. Derfor får lensmannskontoret alle tilgjengelige ressurser fra resten av politidistriktet.

I alt skal 25 etterforskere jobbe med saken, og de vil også få bistand fra Kripos, forteller lensmannen.

- Vi har samlet inn mye informasjon og dokumentasjon. Det arbeidet kommer til å fortsette, og så systematiseres. Hvis vi ser det er områder vi bør gå nærmere inn på, gjør vi det, sier lensmannen.

På pressekonferansen orienterte også stabssjef Gustav Landro ved Vest politidistrikt, hvordan politiets innsats på stedet har foregått.

- Land- og sjøinnsatsen er praktisk talt snart ferdig. Etterarbeidet består av debrifing av egne mannskaper, og vi kommer også til å invitere samarbeidspartnere til en evaluering av aksjonen etter hvert, sa Landro.

Berømmet redningsinnsatsen Også til stede på pressekonferansen var ordførerne i Fjell, Sund og Øygarden kommune, Røde Kors, brannvesenet, Sivilforsvaret og Forsvaret.

Børge Haugetun, ordføreren i Øygarden kommune hvor fra én person omkom i ulykken, åpnet pressekonferansen med å uttrykke sin dypeste medfølelse med de pårørende.

- Nasjonen vår ble rammet av en ufattelig tragedie fredag da 13 mennesker brått gikk bort, sa Haugetun, før han etter hvert berømmet de ulike aktørene for deres iherdige innsats i helga.

- Jeg har dannet meg et imponerende bilde av redningsaksjonen og vil rose dere for måten dere løste det som var en uvanlig krevende situasjon, sa Haugetun.

Les om ofrene, vitnene og etterforskningen i denne helikopter-spesialen.

Hele Norges coronakart