Politiet avhørt etter den fatale skytingen i Ottestad

Spesialenheten skal gjennomføre flere avhør framover.

OTTESTAD:  Politiet på stedet hvor personen ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
OTTESTAD: Politiet på stedet hvor personen ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag formiddag ble en person skutt og drept av politiet i en skyteepisode i Ottestad i Stange kommune i Hedmark.

En politibetjent ble også skutt og er alvorlig skadd, men skadene skal ikke være livstruende. Ifølge Aftenposten skal han ha blitt truffet i overkroppen, utenfor vernevesten.

Skyteepisoden oppsto da politiet ankom til en boligblokk i Godtlandsveien i Ottestad, hvor de hadde fått meldinger om at en person tilsynelatende skulle ha opptrådt på en måte som ble oppfattet som ustabil.

- Vi ble møtt av en mann med våpen, og det ble løsnet skudd, sier stasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon i Hedmark politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet foregikk skytingen inne i blokka i Godtlandsveien.

Har avhørt de involverte I saker hvor politiet løsner skudd, blir Spesialenheten for politisaker brakt inn for å etterforske politiets opptreden. Lørdag kveld hadde de allerede gjennomført de første avhørene av polititjenestemennene som var involvert, ifølge Aftenposten.

Spesialenhetens oppgave blir i denne saken, som alle saker, å klarlegge om politiet har opptrådt i tråd med instruksene i den aktuelle situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.