Politiet avliver myte om påskeinnbruddsbølge

Securitas hevder innbrudd øker med 25 prosent i påsken. Det stemmer ikke, sier Politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Securitas hevder at antall innbrudd øker med 25 prosent i påsken. Politiet avviser dette og kaller det en myte.

Grove tyverier er helårsvirksomhet, og derfor er det heller ingen plutselig økning i antall innbrudd bare fordi det er påske, mener politiet.

- Det er i stor grad mobile vinningskriminelle som står for grove tyverier fra villaer i Asker og Bærum. Det har ført til at slike innbrudd er blitt en helårsgeskjeft, og ikke noe som skjer spesielt i påsken. Jeg har ikke noen vitenskapelig forskning som underbygger dette, men det er en trend vi ser, sier prosjektleder for «Operasjon grenseløst» i Asker og Bærum politidistrikt, Laila Stenersen, til Asker og Bærums Budstikkes nettutgave.

Hun slår fast at det de siste årene ikke har vært spesielt mange innbrudd i påsken, og at det ikke kan vises til noen trend om at antall innbrudd øker når det er høytid.

Sikkerhetsbransjen mener at politiet tar feil. Securitas Direct skriver i en pressemelding at antall innbrudd øker med 25 prosent hver dag i påsken. Tallene er basert på statistikk fra forsikringsselskapene. De siste tallene er fra 2007.

Informasjonssjef Sanna Emtinger i Securitas Direct sier det ikke var mulig å oppdrive nyere tall, og at formålet med å sende ut pressemeldingen var å gjøre folk ekstra oppmerksomme på at det i en tiårsperiode har vært økning i antall påskeinnbrudd og at folk kan sette inn tiltak for å sikre seg.

(NTB)