SETTER OPP SPERRINGER:Innfartsveien til Ålesund ble sterkt rammet av «Dagmar». Store dønninger slo inn over veien og førte med seg stein, tang og tare.
Veier ble nærmest uframkommelig, og ikke minst farlig. Politiet stengte derfor et par kilometer vei fra sentrum og inn til Color Line Stadion.
Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
SETTER OPP SPERRINGER:Innfartsveien til Ålesund ble sterkt rammet av «Dagmar». Store dønninger slo inn over veien og førte med seg stein, tang og tare. Veier ble nærmest uframkommelig, og ikke minst farlig. Politiet stengte derfor et par kilometer vei fra sentrum og inn til Color Line Stadion. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

Politiet: Avlys julefesten, hold dere inne i dag også

«Dagmar»s lillesøster kommer. Det blir full storm langs kysten av Møre og Romsdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du møtt «Dagmar» eller hennes lillesøster? Send dine uværsbilder til 2400@db.no eller mms til 2400

(Dagbladet): Det blåser allerede godt langs kysten i Møre og Romsdal allerede. Operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Johan Overøye, sier at de blir nedringt med meldinger om kraftlinjer som er blåst ned, og trær, skorsteiner og takplater som fyker med vinden.

- Det kan være farlig å være utendørs nå, derfor vil jeg oppfordre folk til å ikke bevege seg ute, verken i bil eller til fots, om det ikke er et nødstilfelle, sier Overøye til Dagbladet.

Han anbefaler folk å utsette juleselskapene til vinden har roet seg.

- Problemet er at det som løsnet i vinden i går fyker rundt med vinden i dag, sier Overøye.

Statsmeteorolog Anna Reistad sier at vinden vi komme opp i full storm langs kysten, fra Stadt på mørekysten til Rørvik i Trøndelag.

- Vinden blir kanskje ikke like sterk som i går, men vi venter at det blir sterk storm langs kysten. Den vil avta sent i kveld i Møre og Romsdal og bli til sterk kuling, og i Trøndelag vil den sterke vinden komme først om noen timer, og avta litt senere, sier Reistad.

Hun forteller at i Nord-Trøndelag så vil det være sterk kuling så sent som natt til onsdag.

- Det er veldig ustabil luft nå, så det tar lang tid før vinden roer seg, sier Reistad.

Vannstanden vil også være høy, mellom 60 og 80 centimeter over det som er oppgitt i tidevannstabellene, men dette er heller ikke like høyt som i går kveld.

- Det er nok fortsatt mye løse gjenstander som fyker ute, så folk må fremdeles være forsiktige, sier Reistad.

Meteorologisk institutt har i dag utstedt et nytt ekstremvarsel på grunn av «Dagmar», nå er det på grunn av ventet ekstrem vannstand i Finnmark.

Denne høye vannstanden skyldes en kombinasjon av høyt astromnomisk tidevann, lavt lufttrykk og pålandsvind, og ventes å avta i morgen.

FARLIG I VIND: Ved enden av gangbroen over innfartsveien i Ålesund var det fullt av vrakgods etter at uværet Dagmar herjet søndag kveld og natt til mandag på Vestlandet.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
FARLIG I VIND: Ved enden av gangbroen over innfartsveien i Ålesund var det fullt av vrakgods etter at uværet Dagmar herjet søndag kveld og natt til mandag på Vestlandet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer