Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet avslørte hasjplantasje med flere hundre planter: Eks-torpedo Lars Harnes tiltalt

- Han skjønner rett og slett ikke hvorfor han er tiltalt i denne saken, sier forsvarer Øyvind Bratlien.

TILTALT: Tidligere Bandidos-topp, Lars Harnes, må møte i retten i november etter at politiet avslørte en hasjplantasje i 2015. Foto: Privat
TILTALT: Tidligere Bandidos-topp, Lars Harnes, må møte i retten i november etter at politiet avslørte en hasjplantasje i 2015. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er alt annet enn julestemning som preger situasjonen, da politiet i desember i 2015 banker på døra til en avsidesliggende enebolig i Fet i Akershus. Ingen svarer, men politiet tar seg likevel inn.

Bak husets fire vegger skal de imidlertid finne langt mer enn hva de forventer. Velutstyrt med tekniske løsninger for varme, vanning og lys, er boligen rigget med ett formål: dyrking av marihuana.

På stedet gjøres det et større beslag. Da politiet forlater boligen, har de gjort funn av 1,8 kilo marihuana og 277 cannabisplanter. Det totale beslaget tilsvarer til sammen 13 kilo marihuana klart til bruk.

Nekter straffskyld

I en fersk tiltale fra statsadvokaten i Oslo, kommer det fram at fire menn i alderen 38-50 år skal ha stått bak byggingen og dyrkingen av hasjplantasjen. Blant de tiltalte er eks-torpedo og tidligere Bandidos-leder, Lars Harnes.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og skjønner rett og slett ikke hvorfor han er tiltalt i denne saken, sier advokat Øyvind Bratlien.

FORSVARER: Lars Harnes' forsvarer, Øyvind Bratlien. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix
FORSVARER: Lars Harnes' forsvarer, Øyvind Bratlien. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix Vis mer

Han er forsvarer for Harnes, og har nettopp besøkt den tidligere torpedoen i Skien fengsel, da han snakker med Dagbladet. Både advokaten og Harnes selv mener 50-åringen vanskelig kan knyttes til saken om hasjplantasjen, som skal opp i retten 6.-12. november.

Satt i varetekt

Harnes har fra tidligere et omfattende rulleblad som inneholder et titall dommer for blant annet ran, grov vold og voldtektsforsøk. I 2006 ble han dømt til åtte års forvaring, men slapp ut etter å ha studert ved Menighetsfakultetet og erklært at han ville gå over til katolisismen.

Langt rulleblad til tross - saken om hasj-plantasjen mener både Harnes og Bratlien at førstnevnte ikke kan dømmes for.

- Harnes hadde allerede sittet i varetekt i fire måneder i en annen sak, da plantasjen ble oppdaget. Han har svake bånd til saken som helhet, og jeg personlig ser heller ikke hvorfor han er tiltalt, forteller Bratlien som ikke ønsker å tilføye noe ytterligere om saken på nåværende tidspunkt.

Det har tirsdag ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med politiadvokat Stian Sjølie Johannessen for kommentarer til saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!