Politiet avslørte hasjplantasje med flere hundre planter: Eks-torpedo Lars Harnes tiltalt

- Han skjønner rett og slett ikke hvorfor han er tiltalt i denne saken, sier forsvarer Øyvind Bratlien.

TILTALT: Tidligere Bandidos-topp, Lars Harnes, må møte i retten i november etter at politiet avslørte en hasjplantasje i 2015. Foto: Privat
TILTALT: Tidligere Bandidos-topp, Lars Harnes, må møte i retten i november etter at politiet avslørte en hasjplantasje i 2015. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er alt annet enn julestemning som preger situasjonen, da politiet i desember i 2015 banker på døra til en avsidesliggende enebolig i Fet i Akershus. Ingen svarer, men politiet tar seg likevel inn.

Bak husets fire vegger skal de imidlertid finne langt mer enn hva de forventer. Velutstyrt med tekniske løsninger for varme, vanning og lys, er boligen rigget med ett formål: dyrking av marihuana.

På stedet gjøres det et større beslag. Da politiet forlater boligen, har de gjort funn av 1,8 kilo marihuana og 277 cannabisplanter. Det totale beslaget tilsvarer til sammen 13 kilo marihuana klart til bruk.

Nekter straffskyld

I en fersk tiltale fra statsadvokaten i Oslo, kommer det fram at fire menn i alderen 38-50 år skal ha stått bak byggingen og dyrkingen av hasjplantasjen. Blant de tiltalte er eks-torpedo og tidligere Bandidos-leder, Lars Harnes.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og skjønner rett og slett ikke hvorfor han er tiltalt i denne saken, sier advokat Øyvind Bratlien.

Han er forsvarer for Harnes, og har nettopp besøkt den tidligere torpedoen i Skien fengsel, da han snakker med Dagbladet. Både advokaten og Harnes selv mener 50-åringen vanskelig kan knyttes til saken om hasjplantasjen, som skal opp i retten 6.-12. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer