Politiet avslørte narkoligaen etter at dopselgerne begynte å bevæpne seg

Fryktet storkonflikt.

PÅGREPET: Politiet slo blant annet til mot en adresse på Tøyen i dag morges. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PÅGREPET: Politiet slo blant annet til mot en adresse på Tøyen i dag morges. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag tidlig slo Oslo-politiet til mot en rekke adresser i Oslo øst, i en storstilt aksjon for å knekke en narkoliga som politiet mener har solgt hasj og andre narkotiske stoffer i Tøyen-Grønland-Gamlebyen-Ensjø-Helsfyr-området.

Dagens pågripelser kommer i kjølvannet av arrestasjonene som ble gjort for to måneder siden, blant annet av flere personer i samme, norskpakistanske familie på Grønland som regnes som hovedmenn i et stort narkosalgsnettverk.

Konflikt Etterforskningen, som har skjedd i tett samarbeid med Seksjon for organisert kriminalitet, har pågått i flere måneder. Til Dagbladet forteller politiet nå for første gang om det dramatiske bakteppet for saken.

- Politiet fikk informasjon om en konflikt om territorier for narkosalg. Det forelå informasjon om at de involverte hadde skaffet seg våpen i kampen om salgsområdene og vi fryktet at noen kom til å bli skadd. Vi har fått meldinger om konfrontasjoner der skytevåpen har blitt brukt, og vi utelukker ikke at flere uoppklarte skyteepisoder øst i Oslo i år og i fjor har sammenheng med denne konflikten, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil ved Grønland politistasjon, til Dagbladet.

Tips fra publikum om omfattende narkotikasalg hvor selgerne var truende ovenfor befolkningen var sentralt i oppstarten av saken, blant annet etter at flere varslet politiet om narkoselgere som så ut til å ha pistol på seg. Samtidig hadde politifolk med god oversikt over gatekriminaliteten reagert på at vestafrikanske narkolangere, som har dominert i andre deler av byen, var nesten fraværende i Tøyen-området.

- Politiet har kjent til to store nettverk som har styrt narkotikasalget på gateplan i disse områdene. Nå mener vi at vi har slått ut det største av dem, sier etterforskningslederen.

Umiddelbar effekt Dette er stedene på østkanten i Oslo der politiet mener nettverkets selgere har operert:

PÅGREPET: Denne mannen bosatt på Vestli er en av flere som ble pågrepet i Oslo i dag morges. Foto: Endre Vellene
PÅGREPET: Denne mannen bosatt på Vestli er en av flere som ble pågrepet i Oslo i dag morges. Foto: Endre Vellene Vis mer

Kampenparken
• Tøyenparken
• Idrettsanlegget på Jordal
• Tøyen t-banestasjon
• Ensjø t-banestasjon
• Helsfyr t-banestasjon

Politiet sier de har registrert mindre kriminalitet i disse områdene etter pågripelsene for to måneder siden, og de sier nå at de håper aksjonene vil kunne ha positiv effekt på områdene i flere år framover.

BESLAG: Politiet tok i dag blant annet beslag i såkalte svelgekuler, som trolig inneholder cannabis. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet tok i dag blant annet beslag i såkalte svelgekuler, som trolig inneholder cannabis. Foto: Politiet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer