Politiet avslørte ulovlig handel med utrydningstruede dyrearter verdt flere millioner kroner

29 mennesker er arrestert etter at politiet rykket ut og beslagla 2000 smuglede, utrydningstruede dyr.

DYREMISHANDLING: Det spanske politiet har arrestert 29 mennesker, anklaget for smugling, dyrelivskriminalitet, dyremishandling og å være en del av en kriminell infrastruktur. Foto: Den spanske sivilgarden
DYREMISHANDLING: Det spanske politiet har arrestert 29 mennesker, anklaget for smugling, dyrelivskriminalitet, dyremishandling og å være en del av en kriminell infrastruktur. Foto: Den spanske sivilgarden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den spanske sivilgarden, Europol og politiet i Mexico har arrestert 29 personer i en organisert, kriminell gruppe i blant annet Spania, anklaget for smugling, dyrelivskriminalitet, dyremishandling og å være en del av en «kriminell infrastruktur».

I pressemeldingen, som ble utsendt av Europol på onsdag, står det at den forventede verdien av de avdøde dyrene har blitt estimert til over en halv million euro (nesten 5 000 000 norske kroner, journ. anm).

Den organiserte, kriminelle gruppen hadde et nettverk som opererte med å transporterte ulike fuglearter fra Spania til ulike land i Afrika og Latin-Amerika.

I kampen mot organisert kriminalitet prioriteter EU internasjonal handel med utrydningstruede dyrearter de neste fire årene. Denne utrykningen, som resulterte i at over 2000 dyr ble funnet, ble gjort i samarbeid med politimyndigheter fra 18 ulike land.

Fuglene kriminaletterforskerne fant er under ulike typer beskyttelse. Blant annet skal flere ha vært under CITES-konvensjonen, som regulerer den internasjonale handelen med ville dyr og planter som står i fare for å bli utryddet, og landenes egne, nasjonale beskyttelseslover. Mange av fuglene døde under transitt.

Den kriminelle gruppen brukte Madrid-Barajas, Pamplona- og Bilbao lufthavn for å smugle fuglene inn i Spania.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer