DYREMISHANDLING: Det spanske politiet har arrestert 29 mennesker, anklaget for smugling, dyrelivskriminalitet, dyremishandling og å være en del av en kriminell infrastruktur. Foto: Den spanske sivilgarden
DYREMISHANDLING: Det spanske politiet har arrestert 29 mennesker, anklaget for smugling, dyrelivskriminalitet, dyremishandling og å være en del av en kriminell infrastruktur. Foto: Den spanske sivilgardenVis mer

Politiet avslørte ulovlig handel med utrydningstruede dyrearter verdt flere millioner kroner

29 mennesker er arrestert etter at politiet rykket ut og beslagla 2000 smuglede, utrydningstruede dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den spanske sivilgarden, Europol og politiet i Mexico har arrestert 29 personer i en organisert, kriminell gruppe i blant annet Spania, anklaget for smugling, dyrelivskriminalitet, dyremishandling og å være en del av en «kriminell infrastruktur».

I pressemeldingen, som ble utsendt av Europol på onsdag, står det at den forventede verdien av de avdøde dyrene har blitt estimert til over en halv million euro (nesten 5 000 000 norske kroner, journ. anm).

Den organiserte, kriminelle gruppen hadde et nettverk som opererte med å transporterte ulike fuglearter fra Spania til ulike land i Afrika og Latin-Amerika.

I kampen mot organisert kriminalitet prioriteter EU internasjonal handel med utrydningstruede dyrearter de neste fire årene. Denne utrykningen, som resulterte i at over 2000 dyr ble funnet, ble gjort i samarbeid med politimyndigheter fra 18 ulike land.

Fuglene kriminaletterforskerne fant er under ulike typer beskyttelse. Blant annet skal flere ha vært under CITES-konvensjonen, som regulerer den internasjonale handelen med ville dyr og planter som står i fare for å bli utryddet, og landenes egne, nasjonale beskyttelseslover. Mange av fuglene døde under transitt.

Den kriminelle gruppen brukte Madrid-Barajas, Pamplona- og Bilbao lufthavn for å smugle fuglene inn i Spania.