Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet avslutter jakten på Knights Templar-medlemmer

Tror ikke at Breiviks påståtte nettverk finnes.

FERDIG: Politiadvokat Christian Hatlo sier politiet ikke vil etterforske Breiviks påståtte nettverk videre. Det finnes ikke, slår både politiet og retten fast. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FERDIG: Politiadvokat Christian Hatlo sier politiet ikke vil etterforske Breiviks påståtte nettverk videre. Det finnes ikke, slår både politiet og retten fast. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frilansjournalist Kjetil Stormark lanserte mandag boka «Massemorderens private e-poster,» hvor han peker på flere punkter han mener politiet må etterforske videre.

Epostene, som ble framskaffet av hackere, har også vært gjennomgått av politiet. Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt sier til NTB at de langt på vei er enige om at alle nødvendige steiner er snudd i saken.

- Jeg tviler på at vi kommer til å gjøre noe mer, og vi vil nok heller ikke gå gjennom Stormarks bok før vi konkluderer. Vi fikk rettens medhold i at Knights Templar-nettverket ikke eksisterer, så da ser vi ikke grunn til å fortsette å lete etter andre celler, sier Hatlo.

Flere kontoer Anders Behring Breiviks internasjonale kontakter og reisevirksomhet er blant forholdene som fortsatt bør etterforskes, ifølge forfatteren. Politiet har tidligere avvist at det er noe poeng å forsøke å kartlegge de 8.000 adressene han prøvde å sende sitt manifest til.

Kommunikasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo politidistrikt framhever at politiet har et bedre grunnlag for å konkludere enn forfatteren, siden de har undersøkt Breiviks kommunikasjon opp mot det totale etterforskningsmaterialet.

- Vi hadde tilgang til epostkontoene før hackerne Stormark har fått materialet av, og vi har hatt tilgang til langt flere kontoer enn ham. Alt dette materialet har vi gjennomgått flere ganger, sier han til NTB.

Helt ferdig utpå høsten Han sier at rundt 30 etterforskere vil jobbe utover høsten med å runde av etterforskningen mot Anders Behring Breivik.

- Det er flere ting som gjenstår, blant annet knyttet til beslag og til forbindelser i utlandet. Dessuten skal vi gjennom en oppsummering og evaluering. Men etterforskningen vil nok avsluttes i god tid før jul, sier Hanssen.

Kjetil Stormark viser i sin bok også til en rekke både hat- og støtteerklæringer sendt til Breiviks epostadresser i dagene etter pågripelsen. Også i etterkant av dommen ble det på nettet uttrykt støtte til terroristen. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sa da at den følger med på disse miljøene.

(NTB)

MED NY BOK: Kjetil Stormark har lest Breiviks e-poster. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
MED NY BOK: Kjetil Stormark har lest Breiviks e-poster. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media