Politiet avslutter leteaksjonen i Drammensfjorden

Fant rester av vrak og redningsbøyer i sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Søndre Buskerud politidistrikt gjennomførte en leteaksjon med politihelikopter og et Sea King-helikopter etter at meldinger om tre nødbluss ble observert i Drammensfjorden.

- Vi har nå avsluttet søket på sjøen. Det har vi besluttet i samråd med redningssentralen, sier operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Morten Eriksson til Dagbladet.

Sea King har gjennomført et omfattende søk over et stort område.

- Hadde det vært noen som har sendt opp et nødbluss hadde Sea King-helikopteret observert det, sier Eriksson.

Fant vrakrester i sjøen Letemannskapet har funnet livredningsbøyer på vannet, den ene bøya har tilhørt en slepebåt og den andre er av typen som pleier å være plassert på land.

I tillegg ble det gjort funn av gammelt bygningsmateriell på sjøen. Eriksson mener dette ikke er uvanlig.

- Det er ikke ukjent at peroner kaster livredningsbøyer på vannet for moro skyld. Og det er stadig mye som flyter på sjøen, sier operasjonslederen.

Politiet drar opp til Nordbykollen med snøscooter for å snakke med en mannsperson som brenner bål og sitter med hodelykt.

Politiet har ikke fått melding om savnede personer.

Melding om nødbluss Politiet startet redningsaksjonen etter at to meldere varsket om at tre nødbluss ble observert i Drammensfjorden.

Et redningshelikopter som deltar i søket, har observert bøyer i sjøen.

- Det er bekymringsfullt, med tanke på at det er i nærheten av der nødblussene ble observert tidligere på kvelden. Samtidig er det ingen savnetmeldinger i området og ingen tegn til at det har vært noe havari, forteller redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Nødblussene er observert fra området Hyggen i retning mot Solumstrand.

Konsentrert søk HRS ble varslet om nødblussene klokken 21.29 søndag.

Willassen sier dykkere fra brannvesenet samt båter fra brannvesenet og Røde Kors samt en arbeidsbåt fra Tofte deltar i det han beskriver som et konsentrert søk.