AVSLUTTER LETINGEN: Dykkere fra Stavern dykkersenter, Drammen og Fredrikstad brannvesen og Sjøheimevernet har deltatt i letingen, som har vært ledet av politiet. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
AVSLUTTER LETINGEN: Dykkere fra Stavern dykkersenter, Drammen og Fredrikstad brannvesen og Sjøheimevernet har deltatt i letingen, som har vært ledet av politiet. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Politiet avslutter letingen etter Burud

Politiet i Vestfold har søndag besluttet å avslutte søket etter Per-Erik Burud utenfor Tjøme i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vestfold politidistrikt bekrefter i en pressemelding i dag at de nå har avsluttet søket etter Per-Erik Burud som er savnet etter båtulykken onsdag 13. juli.

I følge pressemeldingen er det søkt i aktuelle områder i fem dager. Dykkere fra Stavern dykkersenter, dykkere fra
Drammen og Fredrikstad brannvesen, samt dykkere fra Sjøheimevernet har deltatt i søket, som er ledet av politiet.

- På bakgrunn av at ulykken skjedde onsdag morgen og vi har søkt i fem døgn har vi bestemt oss for å avslutte søket. Vi har søkt innenfor det området vi mener det har vært aktuelt å gjøre et funn, og det er ikke noe mer konkret å gå etter nå, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.  

Privat firma fortsetter Norgesgruppen engasjerte denne uka det private firmaet ØPD Solutions -som søker med hjelp av fjernstyrt undervannsfarkost. De vil fortsette søket selv om politiet nå gir opp.

- Vi vil fortsette søket gjennom dette firmaet inntil videre. Og så blir det fortløpende tatt en vurdering på om man skal avslutte eller hvor man skal lete videre, sier informasjonssjef Kine Søyland.

Hun sier de har respekt for politiets vurderinger i dag.

- Vi velger likevel å søke i de aktuelle områdene. Vi håper jo inderlig at han skal bli funnet, sier Søyland. 

Vurderer å gjenoppta søk ved nye opplysninger Skulle det fremkomme opplysninger som tilsier søk i andre områder, vil dette bli vurdert av politiet. 

Hvis nye konkrete opplysninger oppstår i saken vil Vestfold-politiet på nytt ta en vurdering om de skal gjenoppta søket, opplyser Kristiansen.  

De pårørende til Burud er underrettet om at søket avsluttes.      

AVSLUTTER SØKET I DAG: Kiwi-sjef Per Erik Burud er savnet etter båtulykken hvor en fritidsbåt (rib) gikk på et skjær ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner  i 40-årene er funnet  omkommet. Én mann kom seg opp på land, mens dykkere leter etter den fjerde passasjeren. Foto: Norgesgruppen / Scanpix
AVSLUTTER SØKET I DAG: Kiwi-sjef Per Erik Burud er savnet etter båtulykken hvor en fritidsbåt (rib) gikk på et skjær ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner i 40-årene er funnet omkommet. Én mann kom seg opp på land, mens dykkere leter etter den fjerde passasjeren. Foto: Norgesgruppen / Scanpix Vis mer