AKSJON: Bevæpnet politi i Agder søkte etter en navngitt mann i 50-åra etter en voldshendelse søndag kveld. Vis mer

Politiet avslutter søket etter mann med hagle i Vennesla

Politiet i Agder avslutter søket etter en mann i 50-åra som siden søndag kveld har vært på rømmen med en avsagd hagle.

Publisert

- Det er en kost-nytte vurdering. Vi anser det nå som ikke fornuftig å bruke så store ressurser på dette. Det er en stund siden vi sist så han fysisk nå, sier Audun Eide, operasjonsleder i Agder politidistrikt til VG.

Søket har pågått i området sør for Sandlandsvannet, sørvest for Hægeland i Vennesla kommune. Mannen er observert flere ganger i skogen i området, seinest rundt klokka 9 mandag formiddag.

Flere patruljer og hundepatruljer har deltatt i søket, og et politihelikopter fra Oslo har bistått. Politiet ba mandag formiddag også om forsterkninger fra beredskapstroppen i Oslo, melder NRK.

PATRULJERER: Bevæpnet politi i Agder patruljerte og etterlyste en navngitt mann i 50-åra mandag morgen. Tor Erik Schrder / NTB scanpix
PATRULJERER: Bevæpnet politi i Agder patruljerte og etterlyste en navngitt mann i 50-åra mandag morgen. Tor Erik Schrder / NTB scanpix Vis mer

- Vi har tidligere sagt at han er potensielt farlig. Det er en beskrivelse fra da han befant seg i en pressa situasjon og sånn sett ser vi det ikke som en fare at han er fri, sier Eide.

Etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse

Mannen er etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse etter at en kvinne i 30-åra søndag kveld ble utsatt for vold.

- Kvinnen ble tatt med mot sin vilje fra Mandal. De har en relasjon fra før. Vitner til hendelsen fortalte at han var bevæpnet med avsagd hagle, opplyste operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Ifølge avisa Vennesla Tidende er mannen tidligere straffedømt, og i 2016 rømte han fra Kristiansand fengsel. Like etter var han involvert i en væpnet politiaksjon.

TUNGT BEVÆPNET: Stridskledde kartellmedlemmer poserer med våpen langs en lang konvoi med kjøretøyer. Video: Youtube. Reporter: Celina Morken Vis mer

Avfyrte varselskudd

Politiet fikk melding om hendelsen søndag klokka 20.50. Politiet oppsøkte mannen på en adresse på Hægeland i Vennesla kommune og fant også kvinnen der.

- Politiet avfyrte et varselsskudd. Gjerningspersonen stakk av til fots og hadde med seg en hagle, men skjøt ikke tilbake, sier operasjonslederen til VG.

Kvinnen i 30-åra behandles på sykehus for bruddskader og betegnes som kraftig forslått, opplyser politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer