AVVISER: NRK hevdet at det var funnet en bombe nummer to hos Anders Behring Breivik. Dette var feilinformasjon, ifølge politiet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
AVVISER: NRK hevdet at det var funnet en bombe nummer to hos Anders Behring Breivik. Dette var feilinformasjon, ifølge politiet. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Politiet avviser NRKs bombepåstand

Dagsrevyen meldte om påstått kjempebombe på Anders Behring Breiviks gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i kveld meldte NRK at det er gjort funn av ei klargjort bombe på terrorsiktede Anders Behring Breiviks gård ved Åsta, det hevdet kanalen at de fikk bekreftet fra forsvarskilder.

Politikilder dementerer nå NRKs påstander.

Feilinformasjon At det ble funnet en ferdiglaget bombe er ikke riktig, ifølge informasjonsmedarbeider Roar Hanssen i Oslo politidistrikt.

- Derimot er det funnet mye bearbeidet kunstgjødsel på gården. Men dette er bare en av flere deler i en bombe. Viktige deler manglet, og mye arbeid gjensto før dette var en klargjort bombe, opplyser Hanssen.

Både Dagbladet, VG, TV2 og Aftenposten publiserte saker hvor de siterte NRK Dagsrevyens hovedsak.

Sikret tidligere Dagbladet skrev allerede 26. juli, med bekreftelser fra Oslo-politiet, at det ble funnet eksplosiver på gården massedrapsmannen Anders Behring Breivik leier på Åsta øst.

Det bekreftet politiadvokat Trine Dyngeland.

- Disse eksplosivene ble destruert ved sprenging. Bevismessig er eksplosivene sikret, sa hun.

Breiviks forsvarer Geir Lippestad har tidligere i kveld sagt at han aldri hadde hørt om påstandene framsatt hos NRK Dagsrevyen.

Dagbladet har søkt en kommentar fra Stein Bjøntegård og Per Arne Kalbakk i NRK, foreløpig uten hell.

Dagbladet kommer med mer.