LYDLOGGEN ER FUNNET: Det tok tid før Vestfinnmark politidistrikt fant lydloggen fra natta da Julie Fredriksen ringte til politiet. Hun mente politiet ba henne dra til helvete. Foto: Privat
LYDLOGGEN ER FUNNET: Det tok tid før Vestfinnmark politidistrikt fant lydloggen fra natta da Julie Fredriksen ringte til politiet. Hun mente politiet ba henne dra til helvete. Foto: PrivatVis mer

Politiet ba aldri Julie (18) om å dra til helvete

Lydloggen fra ulykkesnatta er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av overgangen til vintertid tok det tid før Vestfinnmark politidistrikt fant lydloggen fra telefonsamtalen til Julie Fredriksen. Hun ringte til politiets nødnummer tre ganger natt til søndag 28. oktober etter at hun hadde kjørt av veien.

- Selv ringte jeg til politiet på 112 og ba dem raske på. Verken ambulanse eller sykebil kom, og jeg tok på ny kontakt med politiet. Tilbakemeldingen var at jeg måtte slutte å mase og at jeg kunne reise til helvete, fortalte hun til Altaposten i forrige uke.

Sist lørdag identifiserte politiet i Vestfinnmark lydopptaket fra hendelsen, der Fredriksen mener politiet skal ha bedt henne dra til helvete. Dagbladet har fått innsyn i lydloggen.

Krass ordbruk Telefonsamtalen begynner med at Fredriksen spør hvorfor politiet ikke gjør jobben sin. Hun snakker fort og meget høyt. Hun fortsetter å snakke om at verken ambulanse, politi eller sykebil har kommet til ulykkesstedet. Hun ignorerer tre spørsmål fra politiet på hvem som ringer.

Her forholder politiet seg rolig og spør enda en gang hvem hun er. Da svarer hun og forklarer situasjonen og kommer igjen med anklagelser på hvorfor det ikke er kommet nødetater på stedet. Hun har et stygt språk som er preget av en del banning.

- Er du skada, spør operatøren i politiet og legger til at det ikke er en politisak dersom hun ikke er skada.

- Jeg får nesten ikke puste, sier Fredriksen og er på gråten. Hun fortsetter med noe som kan oppfattes som kjefting.

- Hvis du skal fortsette å kjefte og banne, gidder jeg ikke å høre på deg, sier politiet.

Hun fortsetter.

- Nå holder du kjeften din. Har du ringt ambulanse, spør politiet. Her hisser operatøren seg opp og snakker for første gang med høy stemme.

Fredriksen roer seg litt ned og legger til slutt på.

BEKLAGELIG: Politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark politidistrikt mener det er beklagelig at Fredriksen har gått ut og sagt at politiet ba henne dra til helvete. Lydloggen beviser at det ikke er hold i anklagene. Foto: Ole Morten Melgård
BEKLAGELIG: Politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark politidistrikt mener det er beklagelig at Fredriksen har gått ut og sagt at politiet ba henne dra til helvete. Lydloggen beviser at det ikke er hold i anklagene. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Når hun ringer for andre gang beskylder hun politiet for å bedt henne dra til helvete. Politiet forholder seg rolig og gjentar flere ganger at han aldri har bedt henne dra til helvete.

- Du må ringe til ambulanse hvis du er skadet. Hvorfor vil du vi skal komme? spør politiet.

Hun svarer ikke på spørsmålet.

Resten av telefonsamtalen preges av beskyldninger fra Fredriksens side. Politiet forholder seg rolig i resten av lydopptaket.

Ikke optimalt Politimesteren i Vest-Finnmark politidistrikt, Torbjørn Aas, synes dette er en god illustrasjon på hvilke situasjoner operatørene i politiet må håndtere.

- Politiet er den profesjonelle parten i slik kommunikasjon og det er selvsagt ikke optimalt at en operatør ber noen om å holde kjeft. Nå behandler vi dette fortsatt som en klagesak og ordbruken vil være en del av dette, sier Aas.

Han er ikke glad at Fredriksen har gått ut og sagt at politiet ba henne dra til helvete, når dette viser seg ikke å være riktig.

- Jeg synes det er synd at vi anklages for å ha sagt noe som ikke stemmer, både for den aktuelle operatøren og for politiet som etat, sier Aas.

Fredriksen har vært inne hos politiet i Vestfinnmark og har selv fått høre lydopptaket. Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Fredriksen.

UTFORKJØRING: Slik så bilen til Fredriksen ut etter at hun hadde kjørt av veien natt til søndag 28 oktober. Foto: privat
UTFORKJØRING: Slik så bilen til Fredriksen ut etter at hun hadde kjørt av veien natt til søndag 28 oktober. Foto: privat Vis mer