OPPRØRT: Siri von Krogh fant denne schäferen langs Drammensveien. Da hun kontaktet politiet fikk hun følgende beskjed: Hun kunne bare slippe løs hunden, den ville finne veien hjem selv. von Krogh har tatt hånd om hunden, og håper nå eierne av denne schhäferen vil ta kontakt. Foto: Privat/Oda von Krogh
OPPRØRT: Siri von Krogh fant denne schäferen langs Drammensveien. Da hun kontaktet politiet fikk hun følgende beskjed: Hun kunne bare slippe løs hunden, den ville finne veien hjem selv. von Krogh har tatt hånd om hunden, og håper nå eierne av denne schhäferen vil ta kontakt. Foto: Privat/Oda von KroghVis mer

- Politiet ba meg bryte loven

Siri von Krogh fant bortkommen hund. Politiet ba henne slippe den løs - den ville finne veien hjem selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I halv elleve-tiden i dag skulle Siri von Krog og datteren reise fra Kongsberg til Tønsberg.

Langs den trafikkerte Drammensveien så de plutselig en løs schæferhund stå i veikanten. 

I frykt for at den skulle bli påkjørt, stanset de opp og tok hunden i bilen.  

Von Krog ringte så politiet i håp om at de kunne hjelpe til å få hunden hjem til sine rette eiere og ta vare på den inntil videre.  

Da fikk von Krog sjokkbeskjeden:  

Politiet mente hun bare skulle slippe hunden løs. Den ville finne veien hjem selv.  

- Skulle bryte loven
— Jeg ble helt sjokkert. Da jeg spurte om de ville at jeg skulle bryte loven la de bare på røret, forklarer von Krogh.  

På grunn av stort snøfall har er det fram til 1. april ekstraordinær båndtvangsregler i Kongsberg. Hvis en hund jager vilt kan den risikere å bli skutt. I tillegg heter det i Dyrevernloven er det er straffbart å ikke melde ifra om dyr i nød.  

— Jeg reagerer veldig på dette og synes det er en rar holdning fra politiet.  

Von Krog droppet reiseplanene og ble hjemme med den bortkomne hunden:

— Jeg kunne ikke bare slippe hunden løs rett ved siden av veien. Så nå sitter jeg her med en hund jeg ikke aner hvem som eier, forklarer von Krogh.  

— Jeg har selv opplevd å mangle en hund. Jeg ble veldig glad da noen hadde tatt ansvar og levert den til politiet.  

- Politiet har annet å gjøre
- Vi fikk melding om at en kvinne hadde funnet en hund som hun tok vare på. Hun lurte på om vi kunne komme å hente den. På grunn av ressursmangler kan vi ikke det. Vi forsto det sånn at hunden var fra nabolaget, derfor kunne hun slippe den løs og den ville finne veien hjem, forklarer operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud Politidistrikt.  

Politiet i Søndre Buskerud tar ingen kritikk, og mener de ikke kan komme alle nabolagets hunder til unnsetning:  

— Hvis vi skulle hente alle bikkjene i nabolaget ville vi ikke hatt noe annet å gjøre. At folk er litt misfornøyde med det, er det ikke noe å gjøre med, avslutter Hagen.    

— Ikke holdbart
Dyrebeskyttelsen i Kongsberg reagerer på politiets holdninger:

- Det er uansvarlig. Hunden kan skade seg selv eller andre — dette er ikke holdbart, sier en talskvinne i Dyrebeskyttelsen i Kongsberg.  

Dyrebeskyttelsen skal nå ta hånd om hunden, og plassere den i et midlertidig hjem. De håper at hundens eiere vil ta kontakt slik at den kan få komme hjem igjen.  

— Jeg har forståelse for at politiet har andre saker å prioritere, men det er trist hvis de får så mange henvendelser om dyr som ikke blir tatt hånd om av eiere sine, forklarer hun.