BRÅVÅKNET: Naboparet bråvåknet av politiaksjonen etter bombetrusselen mot Stortinget. Foto: Line Brustad
BRÅVÅKNET: Naboparet bråvåknet av politiaksjonen etter bombetrusselen mot Stortinget. Foto: Line BrustadVis mer

- Politiet ba oss holde oss inne i leiligheten

Nabopar opplevde politiaksjon på nært hold. Ingen pågrepet etter væpnet aksjon på Lambertseter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAMBERTSETER (Dagbladet): Det har i hele natt pågått en voldsom politiaksjon i Oslo sentrum og i Lambertseter-området, etter bombetrusler mot Stortinget. Politiet pågrep i natt en mann, som var mistenkt for å ha truet med å sprenge Stortinget. Mannen ble imidlertid løslatt etter en samtale.

Ved 0830-tida gikk Oslo-politiet til en ny aksjon mot en leilighet på Bergkrystallen ved Lambertseter sør i Oslo. Martine Laeng i infoavdelinga i Oslo-politiet bekreftet overfor Dagbladet at aksjonen hadde sammenheng med bombetrusler mot Stortinget.

Ingen pågripelser Politiet har akkurat hatt en kort pressebrief på stedet:

- Vi har i dag hatt en aksjon mot en adresse her på Lambertseter. Det er en av flere undersøkelser vi har gjort som er interessante i saken, sier innsatsleder Arve Røtterud.

- Vi har ikke gjort noen pågripelser og ingen beslag. Vi jobber nå videre med saken og det er ingen grunn til bekymring for de som bor her på Lambertseter, sier innsatslederen videre.

Han opplyser at politiet vil komme med mer informasjon utover dagen.

Politiet pågrep i natt en mann, som var mistenkt for å ha truet med å sprenge Stortinget. Mannen ble imidlertid sjekket ut av saken og løslatt etter en samtale.

Naboer: - Ekkelt Et nabopar opplevde aksjonen på nært hold.

AKSJONERTE: Politifolk aksjonerte mot blokka på Lambertseter med hjelp fra beredskapstroppen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
AKSJONERTE: Politifolk aksjonerte mot blokka på Lambertseter med hjelp fra beredskapstroppen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer

- Jeg ble vekket av en journalist rundt klokka halv ni, sjekket nettavisene og skjønte hva som skjedde, sier en nabo til Dagbladet.

- Så kom kjæresten min hjem, og vi så at det var masse politi ute. Politiet ba oss holde oss inne i leiligheten, forteller naboen og legger til:

- Det var ekkelt. Vanligvis er det et ganske rolig borettslag, men det har vært et ran her en gang før.

- Urolig Hilde Schou (41) som bor i området, opplevde også hendelsen som ubehagelig:

- Jeg ble veldig urolig, det er ekkelt når det skjer sånne ting så nærme. Jeg har lurt på om jeg skulle hente sønnen min fra skolen, sier Schou til Dagbladet.

- Jeg fikk også med med aksjonen i den andre leiligheten, og at politiet tok feil person - men har inntrykk av at de har kontroll, sier Schou.

Evakuerte Det var ved 0430-tida i natt at væpnet politi aksjonerte mot den første leiligheten på Lambertseter og pågrep en mannen som nå er løslatt. 41 naboer ble evakuert i forkant av aksjonen.

Mannen som skal ha framsatt truslene skal  ha hatt skuddsikker vest, og båret på en tung bag, da han sist ble sett. Vesten mannen skal ha brukt, er ikke funnet.

- EKKELT: Hilde Schou bor i området. Hun skryter av politiets innsats. Foto: Line Brustad
- EKKELT: Hilde Schou bor i området. Hun skryter av politiets innsats. Foto: Line Brustad Vis mer

Det hele startet da en busspassasjer på bussen fra Hønefoss til Sandvika meldte fra til Asker og Bærum politidistrikt om at vedkommende overhørte trusler om å sprenge Stortinget.

Medpassasjeren som skal ha framsatt truslene satte seg seinere i en drosje i Sandvika, og tok denne til Lambertseter i Oslo.

Der evakuerte politiet naboene, og tok seg inn i en leilighet der en mann ble pågrepet. Mannen som var kjent fra politiet for lignende forhold fra tidligere, er nå sjekket ut av saken.

PRESSEBRIEF: Innsatsleder Arve Røtterud i Oslo-politiet holdt en kort pressebrief etter aksjonen. Foto: Line Brustad
PRESSEBRIEF: Innsatsleder Arve Røtterud i Oslo-politiet holdt en kort pressebrief etter aksjonen. Foto: Line Brustad Vis mer