Politiet bak skjema med tvangsreturer

Politiet ligger bakpå dersom de skal nå justisministerens mål om 9.000 tvangsreturer i løpet av året. Ved utgangen av juni var 3.880 personer sendt ut med tvang.

BAK SKJEMA: Politiet ligger bak skjema dersom de skal nå justisminister Anders Anundsens mål om 9 000 tvangsreturer i løpet av året. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BAK SKJEMA: Politiet ligger bak skjema dersom de skal nå justisminister Anders Anundsens mål om 9 000 tvangsreturer i løpet av året. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tallet tilsvarer 43 prosent av årsmålet som er fastsatt av justisminister Anders Anundsen (Frp), skriver Vårt Land. Målet på 9.000 er rekordhøyt og en kraftig oppjustering fra 2015-målet. Det var på 7.800 personer, og fasiten lød på 7.825 tvangsreturer da året var omme.

Hege Naustdal, som leder fellesoperativ avdeling i Politiets utlendingsenhet (PU), skriver følgende i en epost til avisen:

- Også tidligere år har vi ligget noe under måltallene ved begynnelsen av sommeren og tatt det igjen utover høsten.

Hun sier politiet jobber systematisk for å oppfylle målet og skal sette inn en rekke tiltak fremover.

Seksjonssjef Jan Eirik Thomassen i Politidirektoratet sier politidistriktene har fått beskjed om å øke antallet utlendingskontroller for å nå målet.

Med hjemmel i utlendingsloven kan politiet stoppe personer dersom «det er grunn til å anta at vedkommende er utenlandsk statsborger og tid, sted og situasjon gir grunn til slik kontroll».

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer