Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet banket meg gul og blå

Politiet mener Angela Garbarino falt og slo seg i fylla. Se skrekkvideoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Angela Garbarino mener hun ble slengt rundt i rommet etter at et overvåkingskamera ble slått av. Politiet hevder hun bare falt og slo seg i fylla, melder ABC News.

Bildene av den synlig skadete kvinnen sjokkerer USA om dagen. Hendelsen skjedde i Louisiana i november i fjor i forbindelse med at hun skulle avhøres etter angielig å ha blitt tatt for fyllekjøring.

Bildene viser to opphevede øyne med store blåmerker. Hun har også brukket flere tenner. I videoen ser man kvinnen forsøke å komme seg vekk fra rommet og en tydelig utålmodig politibetjent som etter hvert legger kvinnen i jern. Plutselig smeller kvinnen mot en dør før kameraet går i svart.

Ved neste øyeblikk ser man kvinnen liggende i en blodpøl på gulvet.

Politivold-debatt

Garbarino hevder hun ble mishandlet av politimannen etter at han slo av et overvåkingskamera til rommet.

Kvinnen innrømmer samtidig at hun forsøkte å flykte fra rommet til tross for at hun ikke fikk lov til det.

Sjokkhistorien kom fram etter at Garbarino for første gang fortalte om hva som skjedde bak de lukkede dørene i frokostprogrammet «Good Morning America». Videoen har skapt ny politivold-debatt i statene.

image: - Politiet banket meg gul og blå

- Det var veldig smertefullt. Offiseren kom bort til meg der jeg satt. Han kastet meg mot døren og mot et metallskap, sier hun i intervjuet.

Hun beskriver hendelsen som et mareritt og står fast på at politibetjenten mishandlet henne fysisk. Betjentens advokat derimot, mener Garbarino var full og bråkete under avhøret.

«Fylla har skylda» mener politiet

- Dessverre førte hennes uberegnelige oppførsel til skadene hennes. Hun klarte ikke å oppføre seg på en lovlydig eller fornuftig måte eller følge de instruksjonene som ble pålagt henne i arrest, sier betjentens advokat Eron Brainard til ABC News.

Og det er det eneste partene er enige om i saken. Garbarino sier hun husker alt selv om hun var full da voldshandlingen skal ha skjedd.

- Jeg husker alt. Jeg ønsket å ta en telefon, men jeg fikk ikke lov. Da jeg spurte om igjen ble jeg bare ignorert, sier hun.

Kvinnen har naturlig nok satt en advokat på saken hun også. Advokat Ron Miciotto sier kvinnen i tillegg til blåmerker og brukne tenner, også brakk nesa, fikk et stort kutt i panna og såret en arm og skulder under det de mener var en voldshandling.

Fikk sparken

Advokaten mener å bevise handlingen ved at videoen viser at politibetjenten så på henda sine etter at han slo på kameraet igjen.

- Ved tre anledninger ser han ned på henda sine for å sjekke om det er blod på de, sier Miciotto.

Politibetjenten som mistenkes for mishandlinghen har fått sparken fra sin stilling.

BLODPØL: Etter at kvinnen kommer til syne på kameraet igjen ligger hun i blodpøl på gulvet.
- BANKET OPP: Kvinnen hevder at politiet slang henne i en dør og et skap mens hun hadde på seg håndjern.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media