Politiet bar ut søppelsekker, pappesker, en campingstol og tomflasker fra bål-åstedet

Sperringene i skogen opprettholdes.

BÆRER MED SEG: Politiet plukket med seg flere søppelsekker, pappesker, tomflasker og en campingstol fra åstedet der et lik trolig er funnet i et bål. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BÆRER MED SEG: Politiet plukket med seg flere søppelsekker, pappesker, tomflasker og en campingstol fra åstedet der et lik trolig er funnet i et bål. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYER (Dagbladet): I 17:50-tida kom politiets krimteknikere ut fra stedet der de i over ett døgn har finkjemmet området som antas å være et drapsåsted, etter makabre funn i et bål.

Det var torsdag i 12-tida, at politiet rykket ut til en brann i et bål like ved en tursti mellom Hafjell og Lillehammer. I bålet ble det funnet spor etter det politiet mener er et lik.

Bildene Dagbladet har tatt fra stedet, viser at krimteknikerne bar ut både søppelsekker, en campingstol, pappesker og flasker fra åstedet.

CAMPINGSTOL: Politiet bar en campingsstol fra åstedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
CAMPINGSTOL: Politiet bar en campingsstol fra åstedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Til Dagbladet forteller politiet på stedet at sperringene rundt åstedet - et område på omlag 100 meter - blir opprettholdt gjennom natta.

- Ikke konkret Politiets etterforskningsleder, Olav Sørby i Gudbrandsdalen-politiet, satt i et møte da Dagbladet ba om en kommentar i forhold til funnene.

- Vi kan ikke gå ut med hva vi konkret gjør i forhold til etterforskningen. Men vi har mottat tips og informasjon. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange tips, sa han i 15-tida.

Først nesten et døgn senere - i 11-tida fredag - gikk politiet ut med opplysningene om funnene de hadde gjort.

ÅSTEDET: Flere krimteknikere har i timesvis lett etter spor etter at et lik skal ha blitt funnet i et bål i Øyer. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ÅSTEDET: Flere krimteknikere har i timesvis lett etter spor etter at et lik skal ha blitt funnet i et bål i Øyer. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Dagbladet har snakket med en mor og en datter som sier de så to mistenkelige personer vandre langs veien der det normalt bare er rulleskigåere - ikke turgåere, ifølge famliien.

- Pekte rundt seg - Det var to utlendinger som drev og pekte rundt seg. Den ene pekte opp og den andre ned, men de så ikke ut som vanlige turister eller turgåere, sier Inger-Marie Johansen.

De hadde da Dagbladet møtte dem hjemme på gården, ikke meldt fra til politiet.

- Nei, men flere har sagt til meg at jeg bør det. Det er jo ikke sikkert det har noe med saken å gjøre, men jeg må nok melde det for politiet nå, sier Johansen.

FLERE FUNN: Politiet kan foreløpig ikke si noe om funnene som er gjort i området. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FLERE FUNN: Politiet kan foreløpig ikke si noe om funnene som er gjort i området. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

• Har du bilder fra området, tips eller informasjon i saken? Tips Dagbladet på 24 00 00 00, 2400@db.no eller SMS/MMS til 2400. Politiet ønsker tips og informasjon til 488 86 818.

ESKER: Flere funn skal ha blitt gjort i Øyer. Politiet vil ikke si hva slags funn det er snakk om. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ESKER: Flere funn skal ha blitt gjort i Øyer. Politiet vil ikke si hva slags funn det er snakk om. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer