Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet bedt om å etterforske romfolk-utspill

Tidligere Frp-politiker skrev at romfolk burde kuttes opp i småbiter og serveres til hunder.

 SATTE I GANG DEBATT:  Romfolkets aksjon som førte til den midlertidige leiren på Årvoll i Oslo. Foto: Sondre Steen holvik / Dagbladet.
SATTE I GANG DEBATT: Romfolkets aksjon som førte til den midlertidige leiren på Årvoll i Oslo. Foto: Sondre Steen holvik / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i forrige uke at det sprakk for den tidligere Kautokeino-politikeren Per Egil Eira etter at han ufrivillig var blitt meldt inn i en støttegruppe på Facebook for romfolk.

«Jeg har ikke bedt om å bli medlem av denne forbanna idiotgruppa. For min del kan det derre idiot­romfolket bli kasta på havet og bedt om å svømme tilbake. Eller så skulle jeg ønske at noen snitter de opp i småbiter og bruker de som hundefôr. Få meg bort fra gruppa her», skrev Eira og uttalelsen ble blant annet omtalt i Tromsø-avisa Nordlys.

Førstestatsadvokat Lars Fause ba tirsdag Vestfinnmark politidistrikt vurdere etterforskning av Eira for brudd på rasismeparagrafen.

- På bakgrunn av oppslaget i avisa Nordlys har jeg bedt politimesteren i Vest-Finnmark vurdere om det er grunnlag for å iverksette etterforskning etter straffelovens paragraf 135a, altså rasismeparagrafen. Jeg forventer at de følger opp henvendelsen, sier Fause.

Eira forklarte mandag at han ble provosert litt for tidlig på morgenen.

- Jeg reagerte først og fremst på at jeg ble medlem av gruppen uten å ha blitt spurt. Det var litt tidlig, og jeg var litt grinete, sa Eira.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media