Overgrepssaken:

Politiet begjærer politimannsønn fengslet i fire uker i «Dark Room»- saken

Begjærte lukkede dører med hensyn til etteforskningen.

FENGSLINGSMØTE: Her snakker politiadvokat Janne Ringset Heltne med 23-åringens forsvare, Jostein Alvheim. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
FENGSLINGSMØTE: Her snakker politiadvokat Janne Ringset Heltne med 23-åringens forsvare, Jostein Alvheim. Foto: Paul S. Amundsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN / OSLO (Dagbladet): En 23 år gammel mann ble i dag framstilt for varetektsfengsling siktet i «Dark Room»-saken.

Dagbladets reporter i Bergen tingrett forteller at mannen hadde på seg hettegenser og skjulte seg godt da han ble ført inn i rettssalen.

Ifølge Bergens Tidende er 23-åringen sønnen til en politimann i Vest Politidistrikt. Politiet sa på søndagens pressekonferanse at 23-åringen er svært datakyndig.

4 uker

Politiadvokat Janne Ringset Heltne begjærte fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud. Politiet ønsket også at mannen skulle få mediaforbud.

Pressen måtte vente på gangen mens retten behandlet politiets begjæring om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, med hensyn til etterforskningen.

Bergen tingrett besluttet så at rettsforhandlingene skulle gå for lukkede dører, og at det skulle være forbud mot gjengivelse av kjennelsen. Dette av etterforskningshensyn.

Forsvarsadvokat Jostein Alvheim sier at hans klient nekter straffskyld.

- Han har avgitt en foreløpig forklaring til politiet etter at han ble pågrepet fredag. I retten har han vist til denne forklaringen, etter råd fra meg, sier Alvheim.

Politimannen

Arbeidsgiveren Vest politidistrikt opplyser i en pressemelding at politimannen i løpet av dagen blir suspendert fra jobben inntil saken mot han er avsluttet.

Avhøret skjedde i Bergen, i regi av nabopolitiet i sør.

Til Bergens Tidende i formiddag sier politimannens forsvarer at han har oppfattet at siktelsen mot politimannen «omfatter pornografiske tekster med barn involvert».

- Saksgangen har vært ryddig fra Sør-Vest politidistrikt. Min klient regner med å bli innkalt til nye avhør og bli forelagt konkret materiale, men er forberedt på at det kan ta noen uker, sier advokat Vegard Austgulen til Dagbladet.

- Vag

Politimannens forsvarer vil bare svare på spørsmål om sin klient, og vil derfor ikke kommentere opplysningene Bergens Tidende kom med først om at det er politimannens 23 år gamle sønn som i dag framstilles for varetektsfengsling.

- Anklagen mot min klient er veldig vag, for å si det mildt. Alt tyder på at han har en perifer rolle i dette, sier Austgulen til Dagbladet.

Han skal ha blitt pågrepet hjemme hos faren fredag da politiet ransaket og gjorde beslag på flere adresser i Hordaland - blant annet i politimannens hus og fritidsbolig.

I går sa politiet at saken mot politimannen ikke formelt er en del av «Operasjon Dark Room».