Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulykke i Bergen:

Politiet beklager: - Ingen er omkommet

Politiet meldte at en 19 år gammel gutt omkom i trafikkulykken i Bergen tirsdag morgen. Nå beklager de feil dødsbudskap.

Tirsdag formiddag opplyste politiet i Bergen at en 19 år gammel mann hadde omkommet i en frontkollisjon mellom en buss og en personbil på Sørås i Bergen.

Noen timer seinere opplyste politiet i Bergen at det har skjedd en feil, og at ingen har omkommet i ulykken.

- Politiet beklager på det sterkeste at vi kom med opplysninger om at en person var omkommet. Vi har vært i kontakt med de pårørende og beklaget direkte overfor dem, skrev de i en pressemelding og fortsatte:

- Vi beklager også at det ble sendt ut feil informasjon til presse om dødsbudskapet.

ULYKKE: Tre personer var involvert i en ulykke i Bergen tirsdag morgen. Foto: Fanaposten.
ULYKKE: Tre personer var involvert i en ulykke i Bergen tirsdag morgen. Foto: Fanaposten. Vis mer

Vil granske

Torgils Lutro forteller til Dagbladet at de vil igangsette grundige undersøkelser av hva som har gått galt. Foreløpig har de prioritert å rette opp feilen overfor pårørende og presse.

- Vi oppdaget feilen for et par timer siden. Siden har vi brukt tid på å komme i kontakt med de pårørende for å rette opp feilen, sier Lutro til Dagbladet klokka 15.25.

- Var det slik at de pårørende trodde at vedkommende var omkommet?

- Nei, de pårørende har hele tiden hatt korrekt informasjon om helsetilstanden. De har blitt opplyst om tilstanden fra andre personer enn politiet.

Tilstand

Lutro kan på nåværende tidspunkt ikke si mer om tilstanden til de involverte i ulykken. Men han kan konstatere at det har vært en veldig alvorlig ulykke, og alle de involverte er innlagt på Haukeland sjukehus.

- Det har vært en møteulykke med stor fart i kollisjonsøyeblikket. Nå skal vi begynne å kartlegge hva som har hendt, og har koblet på Statens havarikommisjon.

Ulykken

Det var klokka 06.50 tirsdag morgen at politiet fikk melding om en møteulykke i krysset Steinsvikvegen og Storheia på Sørås. På ulykkesstedet er høyeste tillatte hastighet 50 km/t.

- Det er bussjåføren, sjåføren av personbilen og en passasjer i bilen som er skadd. De har kollidert front mot front, og blir tatt hånd om av helsepersonell på stedet, sa operasjonsleder i Vest politidistrikt, Stein Rune Halleraker, til Dagbladet like etter ulykken.

Mennene i personbilen er født i 2001, mens bussjåføren er født i 1962.

Politiet undersøker omstendighetene for ulykken, og bistås av kriminalteknikere fra Vest politidistrikt, samt Statens vegvesens ulykkesgruppe og havarikommisjon.

Veien vil bli stengt fram til nødetatene er ferdige med arbeidet på stedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!