Politiet beklager at de kom sent til dødsulykke

28 år gammel mann lå død i grøfta i to timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel mann lå død i grøfta i to timer etter en ulykke på Myre i Vesterålen 23. september. Nå beklager politiet.

- Ledelsen i politiet er de første til å beklage at det tok så lang tid før vi var framme på ulykkesstedet, uttaler politimester Elisabeth Kaas i Midtre Hålogaland politidistrikt på politiets nettsider mandag.

Politiet ble varslet om dødsulykken søndag 23. september klokka 22.46. Vakthavende politipatrulje ble varslet like etter, men den patruljen befant seg på Andøya, 16 mil unna og var ikke på ulykkesstedet før klokka 00.20 - halvannen time senere.

I helgen uttalte pårørende til den 28 år gamle motorsyklisten at de var rystet og at de syntes politiets håndtering av ulykken var uverdig.

Politimester Kaas beklager nå at ikke den lokale lensmannen ble kontaktet slik at politiet kunne vært raskere på stedet. Hun påpeker at den lange utrykningstiden ikke skyldes at politiet ville spare penger, men at etablerte varslingsrutiner ble brutt.

(NTB)

RYSTET: Pappa Tore Holm Larsen (73) mener det var skammelig av politiet å la sønnen Roy Arne ligge død i en grøft i to timer fordi politidistrikte skulle spare penger. Foto: Erik Jessen / Vesterålen Online
RYSTET: Pappa Tore Holm Larsen (73) mener det var skammelig av politiet å la sønnen Roy Arne ligge død i en grøft i to timer fordi politidistrikte skulle spare penger. Foto: Erik Jessen / Vesterålen Online Vis mer