Bibaa og Nicole ble drept

Politiet beklager etter refs: - Uakseptabelt

Politiet i London får det glatte lag av spesialenheten, som har undersøkt deres respons da søstrene Bibaa Henry og Nicole Smallman ble meldt savnet i fjor sommer. Politiet erkjenner å ha gjort feil, men kvinnenes mor er ikke tilfreds med beklagelsen de har fått.

DREPT: Bibaa Henry og Nicole Smallman ble i fjor sommer drept i en park nordvest i London. Over ett år seinere beklager politiet egen oppfølging av deres venner og familie. Foto: Metropolitan Police / Reuters / NTB
DREPT: Bibaa Henry og Nicole Smallman ble i fjor sommer drept i en park nordvest i London. Over ett år seinere beklager politiet egen oppfølging av deres venner og familie. Foto: Metropolitan Police / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Politiet i London beklager nå for måten de responderte på da Nicole Smallman (27) og Bibaa Henry (46) ble meldt savnet i fjor sommer.

Det skjer etter krass kritikk fra spesialenheten, som har konkludert med at politiets oppfølging av deres familie og venner var «uakseptabel».

De to søstrene hadde feiret sistnevnets bursdag i Fryent Park nordvest i London, da de ble knivstukket og drept i morgentimene 6. juni.

På tross av at familie og venner meldte søstrene savnet samme kveld, var det først neste dag at politiet koblet på ressurser i søket.

Likene ble funnet av Smallmans kjæreste under en egeninitiert leteaksjon om ettermiddagen 7. juni.

- Veldig lei meg

I spesialenhetens etterforskning har det framkommet at politiet i løpet av kvelden 6. juni ble oppringt tre ganger av venner og familie. En savnet-sak ble opprettet.

Politiloggene ble imidlertid avsluttet, og det ble ikke registrert presis informasjon om hvor Smallman kunne antas å befinne seg. Det ble ikke koblet på ressurser i søket etter henne før morgenen etter.

Henry ble ikke registrert som savnet før 7. juni. Ifølge Sky News kan ikke politiet iverksette et aktivt søk før dette er gjort.

I en uttalelse erkjenner politisjef i London, Cressinda Dick, at måten politiet responderte på var under akseptabel standard.

- Selv om vi vet at Nicola og Bibaa ble drept i tidlig om morgenen 6. juni - før de ble meldt savnet - kunne en bedre respons ha spart deres venner og familie for mye smerte, sier Dick.

- Jeg er veldig lei meg for at vi ikke strakk til.

Ifølge politisjefen har de tatt kontakt med søstrenes familie for å beklage ansikt til ansikt.

Ofrenes mor kritisk

Kvinnenes mor, Mina Smallman, mener beklagelsen er utilstrekkelig og at den kommer for seint.

- Unnskyld er noe du sier når du forstår hva du har gjort galt, tar fullt ansvar for det og demonstrerer det ved å ta iverksette proporsjonale tiltak. Det kommer - etter vår oppfatning - ikke til å skje, sier Smallman til BBC.

- Etterforskninga ble ikke håndtert på en god måte. Beklagelsen skulle kommet ansikt til ansikt, og ikke ti måneder seinere.

REFSER POLITIET: Nicole Smallman og Bibaa Henrys mor, Mina Smallman. Foto: Pa Photos / NTB
REFSER POLITIET: Nicole Smallman og Bibaa Henrys mor, Mina Smallman. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer

Smallman anklager politiet for å ha gjort «upassende antakelser» over telefonen, som hun oppfatter at påvirket deres respons. Hun mener også at enkelte kommentarer fra personen hun snakket med, peker i retning av diskriminering.

Ifølge spesialenheten foreligger det ingen bevis for stereotypiske eller fordomsfulle antakelser basert på søstrenes etnisitet eller bosted.

Skrev pakt med djevelen

En 19 år gammel mann ble i sommer funnet skyldig i å ha drept de to søstrene. De framstår ifølge politiet som tilfeldige ofre.

Under rettssaken kom det fram at politiet haddde funnet en håndskreven pakt med djevelen, der han lovet å «ofre» minst seks kvinner i halvåret.

Det var DNA-spor som ledet til pågripelsen av mannen, som på drapstidspunktet var 18 år gammel. Ifølge Sky News kuttet han sin egen hånd da han angrep søstrene, slik at betydelige mengder av hans blod ble funnet på åstedet.

19-åringen har hele veien nektet straffskyld. Han har forklart blodet som ble funnet med at han selv ble utsatt for blind vold i parken kvelden før drapene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer