Politiet beklager ikke bombetabbe

TRONDHEIM (Dagbladet): Talat M. Saddon (52) får verken blomster eller beklagelse fra politiet etter at han ble urettmessig mistenkt for å ha til hensikt å bombe kong Harald. I går skrev hans advokat brev til Slottet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var onsdag formiddag det ble slått full alarm, da en bombehund markerte på Saddons bil utenfor Bårdshaug herregård i Orkdal. Kong Harald, som var i området i forbindelse med NATO-øvelsen Strong Resolve, ble i all hast evakuert. Seinere viste det seg at den svarte ranselen politiet trodde skjulte ei bombe, bare inneholdt Saddons norskbøker.

- Det er ikke noe å beklage fra politiets side. Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt i denne saken, sier lensmann Ove Sem ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor til Dagbladet.

Han viser til at bombehunden markerte på Saddons bil.

- Måtte gjøre det

- Det er åpenbart at dette var en belastning for bileieren, men en undersøkelse måtte vi gjennomføre, sier lensmannen.

Han ser ingen grunn til å gi Saddon blomster eller annen oppreisning, men hvis politiet har påført bilen skader, vil de erstatte disse.

- Vi kan ikke gå ut og beklage at vi måtte gjøre jobben vår, sier Sem.

For Talat Mohammad Saddon kom politiaksjonen som et stort sjokk .

Advokat Leif Strøm fakset i går kveld et brev til Slottet, med kopi til politimester Per M. Marum i Trondheim, der han ber om å få plassert ansvaret for politiaksjonen.

Psykiske problemer

- Saddon har fått store psykiske problemer etter hendelsen og må ha psykiatrisk hjelp. Dette nevner jeg også i brevet til Slottet, sier Strøm.

- Jeg setter mange spørsmålstegn ved aksjonsmåten. Det er spesielt kritikkverdig at man ikke vil rydde opp etter seg. Det er utrolig at han ikke har fått en skikkelig beklagelse.

Strøm regner med at det skal være mulig å ordne opp i denne saken uten å gå rettens vei, men vil om nødvendig gå til søksmål.

SKJELVEN: Talat Mohammad Saddon var helt skjelven etter onsdagens politiaksjon.