Ulovlige narkoransakelser:

Politiet beklager

Torsdag beklaget Justisdepartementet for første gang for ulovlige ransakelser i narkotikasaker. Nå kommer også Politiet med en offisiell beklagelse - og åpner for at den enkelte kan fremme erstatningsrav.

AVDELINGSDIREKTØR BEKLAGER: Bjørn Vandvik sier at det alltid er alvorlig når det skjer feil på dette området. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
AVDELINGSDIREKTØR BEKLAGER: Bjørn Vandvik sier at det alltid er alvorlig når det skjer feil på dette området. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er alltid alvorlig når det skjer feil på dette området, og politiet beklager overfor de som har vært utsatt for feil, heter det i en ny pressemelding.

I fjor åpnet Riksadvokaten en undersøkelse av tvangsmiddelbruken i Politiet. Nylig ble det klart at denne avdekket systematiske feil.

Torsdag beklaget Justisdepartementet overfor Dagbladet til alle som har blitt utsatt for slike feil.

Nå skriver Politiet at de tar de ferske funnene om ulovlige narkoransakelser i Riksadvokatens rapport på største alvor, og erkjenner at dette er inngripende overfor den som utsettes for det.

- Politi og påtalemyndighet samarbeider tett for å sikre nødvendig oppfølging i våre respektive spor, sier avdelingsdirektør Bjørn Vandvik.

Kan fremme krav

Videre heter det at de vil samarbeide tett med Riksadvokatembetet for å sikre videre nødvendig oppfølging – både fra Politiet og påtalemyndigheten.

- Dersom noen mener seg urettmessig behandlet av politiet kan den enkelte forfølge dette gjennom å fremme krav om erstatning/oppreisning etter Straffeprosessloven, bruke klageordningen i politiet eller anmelde til Spesialenheten, avslutter Vandvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer