Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet bekrefter: - Det er Sigrid som er funnet

Funnet død i et skogholt i Oppegård i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOFIEMYR/OSLO (Dagbladet): Oslo politidistrikt bekrefter nå at det er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne som er funnet død i et skogsområde på Sofiemyr i Oppegård kommune i Akershus.

- Vi står nå overfor en drapssak, sier Hanne Kristin Rohde, leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse.

En mann på 37 og en mann på 64 år er siktet for drap eller medvirkning til drap. De to sitter nå i avhør med politiet.

- 37-åringen er tidligere kjent av politiet, sier Rohde.

Rohde sier videre at personen som tidligere er siktet for falsk forklaring, ikke er en av de to siktede.

Obduksjon
Den 16 år gamle jenta har vært savnet siden hun forsvant på vei hjem fra ei venninne en gang etter midnatt natt til 5. august i år. 

Liket av jenta ble sendt til obduksjon for identifisering og for å forsøke å fastslå dødsårsak.

- Vi kan ennå ikke si hvor lenge hun har ligget på funnstedet eller hvordan hun ble drept, sier Rohde.

FORSVANT: Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant nærmest sporløst natt til 5. august i år. 
Foto: Privat / NTB scanpix
FORSVANT: Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant nærmest sporløst natt til 5. august i år. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

En patrulje fra Follo politidistrikt oppdaget liket i 21-tida i går kveld. Liket ble ikke umiddelbart identifisert. Follo politidistrikt kontaktet Oslo politidistrikt og Sigrid-etterforskerne dro ut til stedet. I 09.30-tida i morges bekreftet Follo-politiet at Oslo politidistrikt hadde overtatt etterforskningen av saken.

I ettermiddag ble det klart at en voldsdømt 37-åring og en mann i 60 årene er siktet for drapet på den 16 år gamle jenta.

- Min klient er siktet for drap, bekrefter advokat Aase Karine Sigmond til Dagbladet.

Hun representerer mannen i 60-årene.

Advokat John Christian Elden representerer 37-åringen.

- Min klient er ifølge politiet siktet for å ha drept en ukjent kvinne. Drapet skal ha skjedd før 3. september, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Få spor Eneste spor etter jenta forsvinningsnatta var funnet av hennes to sko, ene sokk og hennes Iphone mobiltelefon.

Forsvinningen natt til 5. august utløste norgeshistoriens største leteaksjon utført av sivilister. Hundrevis av mennesker, venner, familie, naboer på Østensjø og ukjente lette dag og natt de første dagene etter 16-åringen, men hun ble ikke funnet. Etter som dagene og ukene gikk, ble søkene trappet ned, men letemannskapene ga aldri opp.

FUNNET: Oslo politidistrikt bekrefter at liket som ble funnet på Sofiemyr i Oppegård i Akershus i går kveld er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Øistein Norum Monsen
FUNNET: Oslo politidistrikt bekrefter at liket som ble funnet på Sofiemyr i Oppegård i Akershus i går kveld er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

18. august, rundt to uker etter forsvinningen, utlovet familien en dusør på en million kroner til den eller de som kunne komme med avgjørende tips om hvor Sigrid befant seg.

Politiet hadde tidligere frarådet familien dette da det kunne lett kunne komme villedende informasjon i saken. Etter hvert som etterforskningen utviklet seg, hadde politiet såpass kontroll på informasjonen, at en dusør ikke ville være forstyrrende lenger.

Falsk forklaring Etter hvert i etterforskningen organiserte politiet seg i ti etterforskningsprosjekt. Blant utfordringene til politiet var å kartlegge alle personer og biler som hadde vært i området Østensjø forsvinningskvelden. Politiet hentet blant annet ut mobildata fra området.

En annen utfordring for politiet var å gå gjennom alle tipsene i saken. Politiet har så langt mottatt rundt 3000 tips.

Forrige uke ble en tidligere voldtektsdømt mann siktet for falsk forklaring i saken. Politiet mener han har forklart seg bevisst uriktig overfor politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media