Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet bekrefter at blod på nytt funnsted tilhører Janne Jemtland

Søket etter savnede Janne Jemtland (36) fortsetter.

SAVNET: Politiet har for andre gang på to døgn funnet blod i søket etter Janne Jemtland (36). Foto: Politiet, Christian Roth Christensen / Dagbladet
SAVNET: Politiet har for andre gang på to døgn funnet blod i søket etter Janne Jemtland (36). Foto: Politiet, Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Siste: Politiet bekrefter nå at blodet tilhører Jemtland.
  • Etterforskerne iverksetter nå ytterligere undersøkelser i det aktuelle området, blant annet i form av rundspørringer for å kartlegge den savnedes bevegelser.
  • I pressemeldingen ber politiet involverte personer, eller folk som har vært i området, om å melde seg.

(Dagbladet): Politiet har gjort et nytt funn av blod i søket etter savnede Janne Jemtland.

Blodet ble funnet ved Lillehaugvegen/Ånerudvegen i Brumunddal, om lag halvannen kilometer fra blodfunnet som ble gjort fredag.

Savnet: Janne Jemtland. Foto: Politiet
Savnet: Janne Jemtland. Foto: Politiet Vis mer

Også denne gangen ble blodfunnet gjort av en turgåer. Blodet ble funnet i 14-tida og området der det ble funnet, vil bli grundig undersøkt.

- Det er for tidlig å si om det endrer saken noe. Blodet er sendt til analyse i Oslo, og vi er avhengig av svar før vi kan knytte det til saken, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet, som anslår at de trolig vil få svar på prøvene i morgen.

I forbindelse med funnet har politiet bedt Sivilforsvaret om bistand i søket etter Jemtland. Om ytterligere letemannskaper skal iverksettes i kveld eller i morgen tidlig, er ikke bestemt.

Grafikk: Kjell Erik Berg. Foto: Google Earth
Grafikk: Kjell Erik Berg. Foto: Google Earth Vis mer

Rundspørring

Søket etter 36-åringen fortsetter for fullt i helga og politiet sa til Dagbladet tidligere i dag at det er nærliggende å tro at det har skjedd noe kriminelt.

Siden det ble gjort funn av blod fredag, har Kripos vært koplet inn i saken.

Lørdag har politiet drevet med taktisk og teknisk etterforskning. Blant annet har de gjort rundspørringer i Ringsaker, sporet bevegelsene til savnede og undersøkt bopelen hennes. Siden forsvinningen har politiet avhørt titalls personer.

Fant spor

Jemtlands mobiltelefon og banktransaksjoner har sporet henne til sentrum av Brumunddal.

SØKER: Politi og letemannskaper søker i store områder rundt omkring i Brumunddal etter Jemtland. Nå har politiet bedt Sivilforsvaret om bistand. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØKER: Politi og letemannskaper søker i store områder rundt omkring i Brumunddal etter Jemtland. Nå har politiet bedt Sivilforsvaret om bistand. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Fredag sa politiet til Dagbladet at de setter blodsporene og innslaget på basestasjonen i sammenheng.

- Det vi kan si er at mobilen har slått inn på det tidspunktet på basen i sentrum. Vi kan ikke si at mobilen er brukt. Den basestasjonen der den har slått inn, dekker området der blodet ble funnet. Vi vet ikke med sikkerhet at hun hadde med seg telefon, men de to sporene settes i sammenheng, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet i går.

Ber om tips

Politiet sier at de har mottatt en del tips i saken siden Jemtland ble meldt savnet forrige uke.

Politiadvokaten sier at folk ikke må nøle med å tipse, og sier at det er politiets oppgave å vurdere om et tips er relevant for saken eller ikke.

Kvinnen blir beskrevet som 168 centimeter høy, slank og med mørkt hår. Politiet mener at hun sannsynligvis har på seg svart boblejakke og blå sko, da hun forsvant.

Politiet ber folk som har vært i området Jemtland sist ble observert 02-tiden 29.12.17 og utover morgenen og dagen samme dag, kontakte politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!