Politiet bekrefter barnål-sjekk

En DNA-analyse av barnåler kan føre til at drapet på Tina Jørgensen i Stavanger blir oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er avisa VG som skriver at DNA-analysen av branåler kan føre til en oppklaring. Politiet håper analysen kan bekrefte hvilken bil som ble brukt til å frakte liket av Tina Jørgensen til funnstedet ved Bore Kirke på Jæren. Barnålene politiet nå vil la undersøke skal være funnet både i en av de 20-30 bilene politiet har gjennomsøkt, og på sekken politiet mener har vært brukt til å frakte liket av Tina Jørgensen til funnstedet.

- Vi har hatt barnålene lenge. Funnene er resultat av undersøkelser tidlig i etterforskningen, men det gikk en stund før vi forsto at det var mulig å få DNA-profil fra barnålene, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen i Stavanger politidistrikt til Aftenposten.

Norsk institutt for skogforskning har mottatt barnålene til analyse. Innen tre uker vil analyseresultatene vise om barnålene stammer fra det samme treet.

Forsker Øyvind Johnsen ved Norsk institutt for skogforskning bekrefter at det er mulig å finne det genetiske fingeravtrykket for et enkelt tre ved å lage en DNA-profil fra for eksempel barnåler.

Dersom barnålene fra bilen og sekken er fra samme tre, må politiet avklare hvem som har hatt tilgang til det aktuelle kjøretøyet da Tina Jørgensen ble drept natt til 24. september i fjor.

(NTB)

DREPT: Tina Jørgensen.Arkivfoto: SCANPIX/POLITIET