PÅGREPET: Denne mannen ble tatt med av politiet fra boligområdet etter å ha blitt iført en overtrekksdress for å sikre spor. Foto: TORBJØRN AURVÅG / GJØVIKS BLAD
PÅGREPET: Denne mannen ble tatt med av politiet fra boligområdet etter å ha blitt iført en overtrekksdress for å sikre spor. Foto: TORBJØRN AURVÅG / GJØVIKS BLADVis mer

Politiet bekrefter drap på Gjøvik

Tre personer er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann i 50-årene ble funnet død i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): • Har du informasjon om saken? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00

En mann i 50-årene ble funnet død i en blokkleilighet på Kopperud på Gjøvik i går. Politiet betegnet dødsfallet som mistenkelig, og tre personer ble pågrepet i saken.

Vestoppland politidistrikt opplyser i dag på en pressekonferanse at de tre er siktet for drap eller medvirkning til drap. De siktede er i alderen 50 til 60 år, og tilhører et rusmiljø, opplyser politiet, ifølge Gjøviks Blad.

De tre vil bli framstilt for varetektsfengsling, trolig i morgen.

- Politiet kan på det nåværende tidspunkt ikke gå i detalj hva gjelder de skader avdøde er påført, men kan avkrefte at det dreier seg om skader påført med skytevåpen, opplyser politiadvokat Bjørn Rudningen Thune ved Vestoppland politidistrikt i en pressemelding.

Det var i 12.30-tida i går at politiet fikk en bekymringsmelding om den nå avdøde mannen, fordi arbeidsgiveren ikke hadde fått kontakt med ham. Da politiet ankom den aktuelle leiligheten i 13-tida, fant de ham død.

- Spor på stedet gjorde at politipatruljen karakteriserte dødsfallet som mistenkelig, og det ble umiddelbart igangsatt etterforskning, opplyste politiet i går.

Politiet har så langt ikke gått ut med identiteten til mannen, da alle pårørende ikke er varslet ennå.

- Det er begjært obduksjon for å bringe klarhet i omstendigheter ved dødsfallet. Videre pågår det fremdeles tekniske undersøkelser på åstedet, som vil bringe ytterligere klarhet omkring hendelsesforløpet. Politiet har også bedt om taktisk og teknisk bistand fra Kripos i saken, opplyser Thune.

(Dagbladet kommer tilbake med mer)

BÅRET UT:  Politiet bar i går ut kisten med den avdøde etter det som er et mistenkelig dødsfall på Gjøvik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BÅRET UT: Politiet bar i går ut kisten med den avdøde etter det som er et mistenkelig dødsfall på Gjøvik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer