Politiet bekrefter drapsmotivet

Tirsdag ettermiddag bekrefter politiet at Johanne Ihle-Hansen (17) ble drept av sin terrorsiktede stebror, Philip Manshaus (22), fordi hun var av asiatisk opprinnelse.

DRAP: Tirsdag ettermiddag bekrefter politiet at Johanne Ihle-Hansen ble drept fordi hun var asiatisk. 17-åringen var terrorsiktede Philip Manshaus' stesøster, og var adoptert fra Kina. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag bekrefter politiet at Johanne Ihle-Hansen ble drept fordi hun var av asiatisk opprinnelse. 17-åringen var terrorsiktede Philip Manshaus stesøster, og var adoptert fra Kina.

Dagbladet har tidligere fått opplyst at politiets funn i boligen i Eiksmarka og ytterligere etterforskning skal vise dette.

- Vi har tidligere jobbet ut fra to teorier om drapsmotiv. Den ene var at hun ble drept som følge av at hun av gjerningsmannen ble oppfattet å være av en annen rase.

- Vi har nå fått bekreftet at hun ble drept fordi hun er av asiatisk opprinnelse. Dette støttes både av siktedes forklaring i avhør, og av tekniske funn på stedet som ikke gir noen signaler om at det har vært ytet noen motstand fra henne, sier politiadvokat Pål-Fredirk Hjorth Kraby.

Obduksjonsrapporten

Tirsdag formiddag offentliggjorde oslopolitiet detaljer fra obduksjonsrapporten. I rapporten slås det fast at Johanne Ihle-Hansen ble påført tre skudd i hodet og ett skudd i brystkassa.

Alle de fire skuddene var dødelige, og ble avfyrt kort etter hverandre, opplyste politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer