LIKFUNN: Det er trolig levningene av Kari Grønnestad som funnet i elva i Skien. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
LIKFUNN: Det er trolig levningene av Kari Grønnestad som funnet i elva i Skien. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

Politiet bekrefter: Fant lik i Skienselva

Tror det er drepte Kari Grønnestad. Samboeren har forklart at Grønnestad ble utsatt for massiv vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Telemark opplyser i en pressemelding at undersøkelsene ved Rettsmedisinsk institutt viser at det er levninger av et menneske i funnet som ble gjort i elva i Skien tirsdag. Levningene er ikke formelt identifisert, men det dreier seg med stor sannsynlighet om den savnede Kari Grønnestad, opplyser politiet.

Politiadvokat Guro Siljan sier til Dagbladet at det vil ta litt tid før den endelige rapporten vil foreligge.
 
- Vi antar at det er henne, sier Siljan.

Var død da hun ble dumpet Politiet bekrefter samtidig at det var den siktede 34-åringen som kontaktet politiet. Han fortalte at den siktede kvinnen hadde tatt livet av den savnede kvinnen, og at han hadde medvirket i å flytte avdøde fra åstedet.

Liket ble funnet etter 34-åringens forklaring. Han er samboer med Grønnestads datter (31), som er siktet for å ha drept sin mor.

Samboeren har forklart at Grønnestad ble utsatt for massiv vold før hun ble drept. Det framgår i en kjennelse fra Agder lagmannsrett.

Politiet mener samboeren var i leiligheten mens Grønnestad fortsatt var i live, og at han kunne ha reddet henne. Det baserer de på mannens egen forklaring.

- Vi mener at Kari Grønnestad var i nød, og at han hadde mulighet til å redde henne. Vi mener at han var til stede og hadde muligheten til å gripe inn, sier politiadvokat Siljan.

Dagbladet får bekreftet at politiet mener Grønnestad var død da hun ble dumpet i vannet.

Fordi siktelsen er endret, vil han framstilles på nytt for varetektsfengsling i morgen. Mannen var først siktet for medvirkning, men både ting- og lagretten avviste politiets fengslingsbegjæring på dette grunnlaget.

Søkte ikke i vannet før i går Grønnestad forsvant sommeren 2012, etter å ha vært hos datteren sin. Funnstedet er noen hundre meter fra der Grønnestad sist ble sett. Siljan sier politiet ikke har søkt etter kvinnen i vannet tidligere.

- Det gjorde vi først i går, sier Siljan til Dagbladet.

- Funnstedet er like ved der hun ble sist sett, hvorfor ble det ikke søkt tidligere?

- Det må vi komme tilbake til. Det var først opplysningene vi fikk søndag som gjorde at vi fikk grunn til å tro at det hadde skjedd noe straffbart.

Ifølge VG ble liket funnet i et jernbur. Siljan vil ikke bekrefte dette, men sier at liket ble funnet inne i en gjenstand.

I 2009 var Grønnestad med i NRK-serien «Husdrømmen».
 
Politiet ber for øvrig personer som har opplysninger som kan bidra til å belyse saken bes ta kontakt med politiet.

SAVNET, ANTATT DREPT: Kari Grønnestad (56) forsvant for tre år siden. Nå er datteren siktet for å ha drept henne. Dette bildet er tatt i forbindelse med Grønnestads deltakelse i NRK-programmet «Husdrømmen» i 2009. Foto: Nils Petter Lotherington
SAVNET, ANTATT DREPT: Kari Grønnestad (56) forsvant for tre år siden. Nå er datteren siktet for å ha drept henne. Dette bildet er tatt i forbindelse med Grønnestads deltakelse i NRK-programmet «Husdrømmen» i 2009. Foto: Nils Petter Lotherington Vis mer