Politiet bekrefter: Lisa (17) er funnet drept

Gjestearbeidere i nabolaget siktet for drapet. Ny pressekonferanse kl. 13.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Svensk politi bekrefter ved 09-tiden at den drepte personen som er funnet, er den savnede Lisa Holm. Familien er varslet, opplyser politiets pressetalskvinne Ulla Brehm.

Politiet har varslet en ny pressekonferanse kl. 13 i dag.

(Dagbladet): Det er tre utenlandske gjestearbeidere som er pågrepet og siktet i forbindelse med at 17 år gamle Lisa Holm forsvant da hun skulle kjøre hjem fra jobb sist søndag i tettstedet Blomberg i Kinnekulle utenfor Lidköping i Sverige

To pågrepne menn er siktet for drap, og den tredje - en kvinne - er siktet for å skjule en forbrytelse, melder flere svenske medier lørdag morgen.

Kvinnen og den ene mannen er et gift par.

Reparerte låvetak tre hundre meter unna
Gjesterarbeiderne jobbet med å reparere taket på en låve tre hundre meter fra kafeen der Lisa Holm dro fra sin jobb ved 18-tiden sist søndag.

 FUNNET DREPT:  Svensk politi bekreftet ved 09-tiden lørdag at det er savnede Lisa Holm som er funnet død. Foto: Politiet/NTB Scanpix.
FUNNET DREPT: Svensk politi bekreftet ved 09-tiden lørdag at det er savnede Lisa Holm som er funnet død. Foto: Politiet/NTB Scanpix. Vis mer

Foreldrene meldte henne savnet ved 22-tiden samme kveld.

Lisa scooter sto ved kafeen med nøklene i, og en hanske som tilhører henne ble like etter funnet ved låven der de nå drapssiktede mennene jobbet.

Det er en åpen plass foran kafeen, og mulig å følge trafikken inn og ut derfra fra låven.

Svensk politi fant i går en død person, og bekreftet i morges identiteten til den drepte. Men allerede i går kveld sa talspersoner for svensk politi at det «med stor sannynlighet» er savnede Lisa Holm som er funnet.

Politiet vil ikke opplyse for pressekonferansen klokka 12 om hvor Lisa ble funnet.

 PÅGREPET:  En av to drapssiktede mennene blir pågrepet og ført bort med håndjern fredag kveld. Foto: Expressen.
PÅGREPET: En av to drapssiktede mennene blir pågrepet og ført bort med håndjern fredag kveld. Foto: Expressen. Vis mer

Men siden i går kveld har politiet sperret av området rundt en annen låvebygning, fem-seks kilometer fra kafeen, der tekniske etterforskere har jobbet siden da.

De to drapssiktede mennene, begge i 30-årene, har leid hus og jobbet med oppussing i sommersesongen i dette området i flere år.

- De trivelige og sosiale, selv om språkbarrierer har gjort at vi ikke har kunnet snakke så mye sammen, sier en nabo til Gøteborgs-Tidningen.

Han bor i en annen leilighet i huset der de to mennene og kvinnen ble pågrepet i går kveld.

Håndjern
Det var ved 20-tiden i går kveld at politiet gikk inn i huset, og tok de to mennene, iført håndjern, inn i en patruljebil.

Forsvinningen til den 17 år gamle skoleeleven har utløst en av de mest omfattende etterforskningene og leteaksjonene i Sverige på lang tid.

Politiet bekrefter: Lisa (17) er funnet drept

I går skulle hun vært med på skoleavslutningen ved Skövde gymnas.

Over tusen mennesker har deltatt i letingen hver dag.