<strong>SIKTES FOR TERROR:</strong> Philip Manshaus (21) siktelse omfatter nå også terror. Det bekrefter politiet og hans forsvarer i forkant av fengslingsmøtet klokka 13 mandag.
SIKTES FOR TERROR: Philip Manshaus (21) siktelse omfatter nå også terror. Det bekrefter politiet og hans forsvarer i forkant av fengslingsmøtet klokka 13 mandag. Vis mer

Politiet bekrefter: Manshaus terrorsiktes

Politiet utvider siktelsen etter moskéskytingen i Bærum til også å gjelde terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siktelsen mot Philip Manshaus (21) blir utvidet til å også omfatte terror. Det sier 21-åringens forsvarer Unni Fries til NTB mandag formiddag.

Advokaten opplyser til NTB at politiet bekrefter at siktelsen mot hennes klient blir utvidet. Hun understreker at mannen ikke erkjenner straffskyld.

Politiet bekrefter i en pressemelding at siktelsen nå omfatter drap og terrorhandling.

SIKTET FOR DRAP: 21 år gamle Philip Manshaus vokste opp i Bærum, ikke langt fra moskeen han angrep. Video / Foto: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Moskéangrep

Det var i 16-tida lørdag at politiet fikk melding om skyting i Al-Noor-moskeen på Skui i Bærum. Da de ankom, var Manshaus overmannet av to eldre medlemmer av menigheten, som ubevæpnet konfronterte 21-åringen, som skal ha vært iført hjelm og uniformsaktig bekledning.

Deretter tok politiet seg inn i Manshaus bolig i Bærum. Der ble en ung kvinne funnet død. Politiet bekreftet i går at kvinnen er Manshaus stesøster (17).

Politiet omtaler Manshaus som høyreekstremist, basert på blant annet internettaktiviteten hans.

Politiet undersøker innlegg den siktede har skrevet på ulike nettfora. Der skal han ha hyllet flere massemordere, blant andre Brenton Tarrant, terroristen som drepte 50 personer i to moskéangrep på New Zealand tidligere i år.

Møter i retten

Manshaus framstilles for varetektsfengsling klokka 13 mandag.

Påtalemyndigheten vil be om at siktede varetektsfengsles i fire uker med full isolasjon, brev- og besøksforbud, og medieforbud, skriver politiet i pressemeldingen.

Ifølge forsvarer Unni Fries, vil Manshaus møte i retten. Hun fortalte til Dagbladet mandag morgen at de regnet med at siktelsen blir utvidet til terrorhandling. Samtidig opplyste hun om at hennes klient ennå ikke hadde avgitt forklaring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer