Politiet bekrefter: Manshaus terrorsiktes

Politiet utvider siktelsen etter moskéskytingen i Bærum til også å gjelde terror.

SIKTES FOR TERROR: Philip Manshaus (21) siktelse omfatter nå også terror. Det bekrefter politiet og hans forsvarer i forkant av fengslingsmøtet klokka 13 mandag.
SIKTES FOR TERROR: Philip Manshaus (21) siktelse omfatter nå også terror. Det bekrefter politiet og hans forsvarer i forkant av fengslingsmøtet klokka 13 mandag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siktelsen mot Philip Manshaus (21) blir utvidet til å også omfatte terror. Det sier 21-åringens forsvarer Unni Fries til NTB mandag formiddag.

Advokaten opplyser til NTB at politiet bekrefter at siktelsen mot hennes klient blir utvidet. Hun understreker at mannen ikke erkjenner straffskyld.

Politiet bekrefter i en pressemelding at siktelsen nå omfatter drap og terrorhandling.

Moskéangrep

Det var i 16-tida lørdag at politiet fikk melding om skyting i Al-Noor-moskeen på Skui i Bærum. Da de ankom, var Manshaus overmannet av to eldre medlemmer av menigheten, som ubevæpnet konfronterte 21-åringen, som skal ha vært iført hjelm og uniformsaktig bekledning.

Deretter tok politiet seg inn i Manshaus bolig i Bærum. Der ble en ung kvinne funnet død. Politiet bekreftet i går at kvinnen er Manshaus stesøster (17).

Politiet omtaler Manshaus som høyreekstremist, basert på blant annet internettaktiviteten hans.

Politiet undersøker innlegg den siktede har skrevet på ulike nettfora. Der skal han ha hyllet flere massemordere, blant andre Brenton Tarrant, terroristen som drepte 50 personer i to moskéangrep på New Zealand tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer