Politiet bekrefter: Norske Eirin (43) funnet død

I helga ble det funnet et lik i Lundåkrabukten i Sverige. Nå bekrefter svensk politi at det er den savnede Eirin Mikkelsen.

SAVNET: Eirin Mikkelsen forsvant julaften. I helgen fant politiet et lik i Skåne, som de mener er den svenske kvinnen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig lørdag formiddag ble det funnet en død person i Lundåkrabukten utenfor Landskrona i Sverige. Levningene ble funnet i samme område som norske Eirin Mikkelsen (43) oppholdt seg i da hun forsvant sporløst julaften i fjor.

Rett før klokka 10 mandag fortalte bistandsadvokat Jon Anders Hasle at svensk politi jobber med identifisering. Samtidig har han fått beskjed om at det er så godt som sikkert at det er norske Eirin Mikkelsen som er funnet.

– Det er 99 prosent sikkert, sier Hasle til Dagbladet.

Nå bekrefter pressetalskvinne Åsa Emanuelsson til Dagbladet at de er hundre prosent sikker på kvinnens identitet.

– Det er Eirin Mikkelsen som ble funnet død i Landskrona lørdag. Det har vi nettopp fått opplyst fra rettsmedisinerne som har undersøkt henne, sier hun til Dagbladet.

Vet dere nå noe mer om dødsårsaken?

– Det er for tidlig å svare på det. Nå har vi fått identifisert personen, så må vi avvente obduksjonsrapporten før vi kan si med sikkerhet om det har vært et illebefinnende, en ulykke eller om det eventuelt har skjedd noe kriminelt, sier pressetalskvinne Åsa Emanuelsson til Dagbladet.

Avventer obduksjonsrapport

Den foreløpige obduksjonsrapporten vil ifølge Åsa Emanuelsson ikke foreligge før i slutten av uka eller i begynnelsen av neste uke.

– Nå avventer vi resultatet av denne, så får vi se hva som er naturlig å gjøre når vi har et klarere bilde av hva som faktisk har skjedd, sier hun.

Politiet har fått inn en rekke tips og vitneforklaringer i saken, men de er fortsatt interessert i observasjoner fra publikum.

– Jeg er usikker på hvor mange tips vi har fått, men i utgangspunktet er vi interessert i alle tips i slike saker, sier Åsa Emanuelsson.

Tidligere i dag uttalte bistandsadvokat Jon Anders Hasle følgende til Dagbladet:

– De har vært forberedt på dette og på det verste. Men det er likevel tungt å få en sånn beskjed, sier Hasle.

Etter at Mikkelsen forsvant pågikk det omfattende søk etter henne, blant annet dykk i vann. Søkene var resultatløse.

FUNNSTED: Politiet på stedet der den døde personen ble funnet ved Lundåkrabukten utenfor Landskrona på lørdag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
FUNNSTED: Politiet på stedet der den døde personen ble funnet ved Lundåkrabukten utenfor Landskrona på lørdag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer

Levningene etter den 43 år gamle norske kvinnen ble funnet få kilometer unna der hun forsvant julaften.

Politiet opplyste i helga at levningene var sendt til obduksjon hos Rettsmedisinalverket.

Fastsetter identitet

Pressetalsperson Åsa Emanuelsson i politiet i nordvestre Skåne sier til NTB at politiet ennå ikke formelt har identifisert kvinnen, men at dette er noe man jobber med, og at den norske kvinnens familie er orientert.

– Det er tegn som tyder på at det kan være den savnede kvinnen, og i løpet av dagen vil man jobbe med å fastsette identiteten, sier Emanuelsson til NTB.

Bistandsadvokat Jon Anders Hasle var i kontakt med politiet like før klokka 11.00 i formiddag.

FUNNSTED: Politiet på stedet der den døde personen ble funnet ved Lundåkrabukten utenfor Landskrona på lørdag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
FUNNSTED: Politiet på stedet der den døde personen ble funnet ved Lundåkrabukten utenfor Landskrona på lørdag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer

– Svenske etterforskere sa til meg at de var på vei til Rettsmedisinsk institutt for å få bekreftet 100 prosent at det er Eirin de har funnet. Politiet skulle snakke med legene nå, sier han til Dagbladet.

Eirin Mikkelsen ble sist sett i 22-tiden julaften ved kaien Skeppsbron i Landskrona, og politiet har tidligere sagt at de mener hun forsvant mellom 22-tiden og morgenen første juledag. Ved middagstider første juledag ble Mikkelsen meldt savnet.

Uklart

Flere titalls frivillige og dykkere søkte etter den savnede kvinnen i flere dager, men søket ble avsluttet uten funn.

Politiet har gjennomført flere vitneavhør i saken, men har ikke opplyst om at noen er pågrepet etter mistenkt.

Den savnede kvinnen var i Landskrona med kjæresten sin da hun forsvant, og han har gått ut på sin egen Facebook-side og utlovd en dusør til den som kan bidra med opplysninger i saken.

Dagbladet var lørdag i kontakt med Eirin Mikkelsens eldste sønn, Atiliano Mikkelsen (26), ble kjent med funnet av en død person i sjøen ved Landskrona gjennom svenske og norske samme dag. Det var hans bror som først gjorde han oppmerksom på omtalen av funnet.

– Jeg er ikke blitt kontaktet av svensk politi. Det har vært en veldig tung periode siden mor forsvant. Jeg har mistet det kjæreste jeg hadde, og håper på en snarlig avklaring om funnet i Landskrona, sa Atiliano Mikkelsen til Dagbladet lørdag.

De to brødrene var i Landskrona i fem dager rett etter at mora ble meldt savnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer