Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet bekrefter: Nytt kjempebeslag av Euroteam-billetter

Denne billettfikseren (40) er allerede siktet for grovt bedrageri.

STOPPET: Denne mannen, her på fest hos billettselskapet Euroteam i Tyskland under fotball-VM i 2006, ble stoppet av tollvesenet på Gardermoen med OL-billetter 19. juli. Foto: Privat
STOPPET: Denne mannen, her på fest hos billettselskapet Euroteam i Tyskland under fotball-VM i 2006, ble stoppet av tollvesenet på Gardermoen med OL-billetter 19. juli. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert: Euroteams gründere ble høsten 2016 frifunnet på samtlige punkter i tiltalen om forsøk på bedrageri. Etter frifinnelsen uttalte advokat Nicolai Skjerdal, som representerte en av gründerne:

- I den situasjon som faktisk oppsto, gjorde Euroteam det eneste ansvarlige, nemlig å kansellere alle salgene slik at kundene kunne få tilbake sine penger mens det ennå kunne være mulig for kundene å områ seg.

Siktelsene i forbindelse med beslag av OL-billetter er henlagt. De siktede sier de vil gå til erstatningskrav mot staten som følge av det de betegner som urettmessige beslag og urettmessig straffeforfølgelse.

Partene har også inngått forlik og saken er hevet. I november 2015 ble det for lukkede dører holdt rettsmekling i Borgarting Lagmannsrett mellom Global Collect mv, Gyrre og Barlaup, etter anke. Under meklingen oppnådde partene enighet.

(Dagbladet): Seint i går kveld bekreftet nemlig politifullmektig Joo Arne Maana i Romerike politidistrikt at det er gjort et nytt, stort beslag av Euroteam-billetter på Gardermoen.

- Jeg vet at det er en pakke som er stoppet. Den inneholdt 141 konvolutter, men jeg kjenner ikke til hvor mange billetter som var i hver konvolutt, sier Maana til Dagbladet.

- Hvordan kom beslaget i stand?

- Vi fikk en melding fra Fedex som hadde fulgt med i mediene, sier Maana.

Euroteam opplyser at det er snakk om 3-400 billetter, som var på vei til billettkunder i London.

- Vi hadde sendt billettene med Fedex. De var på vei til kunden i London, som nå ikke får tak i billettene. Tapene begynner å gi oss betydelige problemer. Kundene blir stående i London uten sine billetter. En dags sendinger som ikke leveres vil påføre firmaet et tap opp i millionklassen, sier Euroteam-talsmann Alex Sola til Dagbladet.

Bedragerisiktet Dette skjer to dager etter at det ble kjent at en kjent, polsk billetthandler (40) ble stoppet på Gardermoen 19. juli. Han er siktet for grovt bedrageri og heleri etter at han ble fersket med 143 billetter til London-OL i bagasjen - og kvitteringer for ytterligere 312 billetter. Politiet tror mannen har skaffet billettene i Russland og Hviterussland. Billettene var ment for de olympiske komiteene i de to landene.

- Mannen som nå er arrestert jobbet i Euroteam tidligere. Vi var allerede da imponert over hans kontaktnett og sikre leveringer. Nå jobber han for et annet firma. Euroteam kjøper fortsatt tusenvis av billetter fra hans kontaktnett og er fornøyd med det. Vi ville gjerne hatt ham i staben, men vi klarte ikke beholde ham, sier Alex Sola til Dagbladet

Euroteam-talsmannen mener det er helt feil å beslaglegge billettene, og sier disse ville fungert helt fint på OL-arenaene.

Tredje verden Med både OL og fotball-EM har 2012 vært et hektisk år for billetthandlere på annenhåndsmarkedet. Dagbladet vet at billetthandlere med bånd til Euroteam har reist både i Øst-Europa og til flere land i Afrika før mesterskapet. Euroteam-billetter som Dagbladet har stammer fra utro tjenere, sponsorer, nasjonale forbund og organisasjoner og privatpersoner.

En erfaren billetthandler reiste til flere land i Afrika sør for Sahara, før han tok turen til Oslo og London. Der annonserte han OL-billetter til salgs med et britisk mobilnummer.

- Jeg tror ikke noen av våre billetter kommer fra disse landene. Vi har ikke alltid informasjon om hvem som opprinnelig solgte billettene. Vi fokuserer på å kjøpe fra kilder som tidligere har vist sikker leveringsevne av ekte billetter, sier Alex Sola.

- Ikke autorisasjon Også Euroteam og en lederperson i selskapet er siktet i den pågående saken. Grunnlaget for siktelsen er at politiet mener billettene er ubrukelige under London-OL, og at kjøperne dermed er lurt.

- Euroteam har ikke autorisasjon til å selge billetter til OL. Kjøperne vil ikke få brukt billettene i London, de vil bli avvist. Euroteam kan med skjellig grunn mistenkes for å forsøke å selge billetter som de vet kjøperne ikke vil få brukt. Kjøperne vil ved dette bli bedratt, slår Øvre Romerike tingrett fast i kjennelsen der politiet får medhold i beslaget - som er anket.

Den bedragerisiktede 40-åringen gjorde seg i går utilgjengelig for Dagbladet. Til DN sa han at «det ikke ville vært noe problem å komme seg inn på stadion med disse billettene. Jeg har allerede levert over 1000 billetter til kunder som har kommet inn på stadion».

- Jeg jobbet med ham i Euroteam i 2006, men vet ikke hva han driver med nå, sier en kvinne som er styrevara i mannens selskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media