Politiet bekrefter: Pastor Lena funnet død - jakter på drapsmann

Tror kvinnen ble drept like ved sitt hjem.

SAVNET: Lena Wesström (45) ble meldt savnet i forrige uke. Nå bekrefter politiet at hun er funnet, og mistenker drap. Foto: Politiet
SAVNET: Lena Wesström (45) ble meldt savnet i forrige uke. Nå bekrefter politiet at hun er funnet, og mistenker drap. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svensk politi bekrefter tirsdag at det var Lena Wesström som ble funnet drept like ved sitt hjem i Örebro lørdag kveld. Den 45 år gamle pastoren forsvant sporløst for ei uke siden, og ble meldt savnet.

En intensiv leteaksjon pågikk i fire dager før liket av trebarnsmoren ble oppdaget like ved hennes hjem.

Funnet av privatpersoner

Det var privatpersoner som fant kroppen lørdag kveld, og meldte fra til politiet. Etter flere timer med tekniske undersøkelser, ble kroppen fraktet bort. Politiet har sikret seg flere klesplagg fra stedet, skrev Expressen i helga.

- Vi har i dag fått bekreftet identiteten fra rettsmedisinsk institutt. Kvinnen som ble funnet død i området Nya Hjärsta er den tidligere savnede Lena Wesström, melder politiet.

Politiet mistenker fremdeles at pastoren ble drept, og jakter på gjerningsmannen eller -mennene. Ifølge Expressen har en mann allerede vært pågrepet innledningsvis i etterforskningen, mistenkt for å ha bortført Wesström. Men vedkommende ble senere løslatt igjen.

Anmeldte mishandling

Ifølge Expressen er det bare et drøyt år siden politiet mottok en anmeldelse fra Wesström, etter at hun skal ha vært mishandlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer