Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet bekrefter: Pastor Lena funnet død - jakter på drapsmann

Tror kvinnen ble drept like ved sitt hjem.

SAVNET: Lena Wesström (45) ble meldt savnet i forrige uke. Nå bekrefter politiet at hun er funnet, og mistenker drap. Foto: Politiet
SAVNET: Lena Wesström (45) ble meldt savnet i forrige uke. Nå bekrefter politiet at hun er funnet, og mistenker drap. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi bekrefter tirsdag at det var Lena Wesström som ble funnet drept like ved sitt hjem i Örebro lørdag kveld. Den 45 år gamle pastoren forsvant sporløst for ei uke siden, og ble meldt savnet.

En intensiv leteaksjon pågikk i fire dager før liket av trebarnsmoren ble oppdaget like ved hennes hjem.

Funnet av privatpersoner

Det var privatpersoner som fant kroppen lørdag kveld, og meldte fra til politiet. Etter flere timer med tekniske undersøkelser, ble kroppen fraktet bort. Politiet har sikret seg flere klesplagg fra stedet, skrev Expressen i helga.

- Vi har i dag fått bekreftet identiteten fra rettsmedisinsk institutt. Kvinnen som ble funnet død i området Nya Hjärsta er den tidligere savnede Lena Wesström, melder politiet.

Politiet mistenker fremdeles at pastoren ble drept, og jakter på gjerningsmannen eller -mennene. Ifølge Expressen har en mann allerede vært pågrepet innledningsvis i etterforskningen, mistenkt for å ha bortført Wesström. Men vedkommende ble senere løslatt igjen.

Anmeldte mishandling

Ifølge Expressen er det bare et drøyt år siden politiet mottok en anmeldelse fra Wesström, etter at hun skal ha vært mishandlet.

LIKE VED: Wesström ble funnet bare få hundre meter fra sit hjem. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen
LIKE VED: Wesström ble funnet bare få hundre meter fra sit hjem. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen Vis mer

Hendelsen skal ha funnet sted i en bil i Örebro i januar i fjor, og den mistenkte den gang skal ha vært den samme mannen som ble pågrepet i forbindelse med dødsfallet.

Saken ble imidlertid henlagt etter åtte måneder på grunn av manglende bevis.

Åpen dør

Wesström har tidligere jobbet som frikirkepastor i Betelkirken i Örebro, men hadde den senere tida arbeidet med flyktninger for kommunen, skriver Expressen.

Det er ifølge avisa flere spor som tyder på at 45-åringen ikke forsvant frivillig fra sitt hjem.

Døra til boligen hennes sto åpen og hennes personlige eiendeler lå igjen, skriver Aftonbladet, som også har fått opplysninger om at det ble registrert signaler fra mobiltelefonen hennes i nærheten av boligen hennes.

ÅPEN: Døra til trebarnsmorens hjem ble funnet åpen. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen
ÅPEN: Døra til trebarnsmorens hjem ble funnet åpen. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media